Ανδρουλάκης: «Η ΕΕ υποτίμησε τις επικίνδυνες, αυτοκρατορικές, αναθεωρητικές των Πούτιν και Ερντογάν»

9 mins read

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης σε παρέμβαση του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο για τις δραματικές εξελίξεις στον πόλεμο της Ουκρανίας υπογράμμισε τη σημασία της Ενιαίας Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας αλλά και της ενεργειακής αυτονομίας της Ευρώπης.

 

Η συζήτηση έγινε παρουσία της πρωθυπουργού της Εσθονίας, Κάγια Κάλας. Ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι «η άνοιξη φέτος, δεν ήρθε για τα παιδιά της Ουκρανίας. Η εισβολή του Πούτιν είναι μια παράνομη και βάρβαρη πράξη, που βυθίζει στην καταστροφή και την απελπισία έναν ολόκληρο λαό». Επεσήμανε ότι η ΕΕ οφείλει να αποκτήσει τα μέσα και να υπερασπιστεί τις αξίες της απέναντι στο φρικτό και τυραννικό δεσποτισμό.

 

«Η Ενιαία Εξωτερική Πολιτική και Άμυνα, η ενεργειακή αυτονομία, είναι προτεραιότητες. Ο Ευρωστρατός, τα κοινά εξοπλιστικά προγράμματα, οι ισχυρές οικονομικές κυρώσεις και το εμπάργκο όπλων είναι εργαλεία που μπορούν να περιφρουρήσουν την ευημερία μας και τα σύνορά μας», ανέφερε ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ.

 

Πρόσθεσε ότι η τυφλή προσήλωση των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων στα οικονομικά τους συμφέροντα, υποτίμησε τις επικίνδυνες, αυτοκρατορικές, αναθεωρητικές ιδέες του Πούτιν αλλά και του Ερντογάν. «Δεν ζητώ σε καμία περίπτωση, η Ευρώπη, να επιστρέψει στον μιλιταρισμό, αλλά πρέπει να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, ώστε να μην επιτρέψουμε την επιστροφή του» σημείωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Facebook Comments