Ανδρουλάκης: «Όχι σε συνεργασία με ΝΔ ακόμα και αν λείπουν 2 -3 έδρες»

11 mins read

«Δεν πρόκειται να συνεργαστώ με τη Νέα Δημοκρατία ακόμα και αν λείπουν 2 -3 έδρες προκειμένου να σχηματιστεί κυβέρνηση».

Αυτό διεμήνυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης σε τηλεοπτική του συνέντευξη, στον ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, επισημαίνοντας ότι στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι να γίνει πλειοψηφική δύναμη στον προοδευτικό χώρο.

Έκανε σφοδρή επίθεση στην Κουμουνδούρου υποστηρίζοντας ότι «η αυτοδυναμία του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι έργο της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ», ενώ απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη ισχυρίστηκε ότι «πέρασε η «τρομοκρατία» με το σενάριο κυβέρνησης συνεργασίας ακόμη και με το κόμμα Βαρουφάκη, ενώ όλοι ξέρουν ότι το ΠΑΣΟΚ έχει πάντα μια ιστορική στάση στα πράγματα, δεν έπαιξε ποτέ με τη δραχμή, όπως άλλοι». Εξαπολύοντας δε πυρά προς τη Νέα Δημοκρατία υπογράμμισε ότι «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθούσε προεκλογικά να τσουβαλιάσει το ΠΑΣΟΚ με όσους έπαιξαν με τη δραχμή, αλλά δεν τα κατάφερε», ότι «Η ΝΔ έκανε δημοσιονομικά «εγκλήματα» μέσα στην τετραετία και αυτά που έχει υποσχεθεί δεν θα μπορέσει να τα υλοποιήσει.

Μένοντας στο θέμα των πολιτικών συσχετισμών επανέλαβε την πρόθεσή του να αναλάβει το ΠΑΣΟΚ ισχυρό ρόλο στην αντιπολίτευση, σημείωσε ξανά ότι δεν υπάρχει περίπτωση συνεργασίας με τη ΝΔ και πρόβλεψε ότι «το ΠΑΣΟΚ θα γίνει ο ισχυρός και ο αξιόπιστος αντιπολιτευτικός πόλος». Έδωσε έμφαση στις προγραμματικές προτεραιότητες του ΠΑΣΟΚ, κάλεσε και όσους δεν το ψήφισαν να στηρίξουν το εγχείρημα και ζήτησε από τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς να οργανώσουν ντιμπέϊτ για τα μείζονα ζητήματα της οικονομίας και της εξωτερικής πολιτικής και των φορολογικών ανισοτήτων.

 

 

 

 

Facebook Comments