Αντάρτικο Κόκκαλη στην ψηφοφορία της Κομισιόν – Διαφοροποιήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ

14 mins read

Διασπασμένη εμφανίστηκε η ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ στη σημερινή ψηφοφορία για τη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή, υπό την Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν με τον Πέτρο Κόκκαλη να διαφοροποιείται και τον Αλέξη Γεωργούλη να απέχει από την ψηφοφορία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε δηλώσει ότι θα καταψηφίσει τη νέα σύνθεση, όπως και οι ευρωβουλευτές της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς/Βόρειας Πράσινης Ομάδας (GUE/NGL) με τον αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρη Παπαδημούλη, να βγάζει πύρινους λόγους πριν την ψηφοφορία για την αρνητική του ψήφο: «Κα Φον Ντερ Λάϊεν,

θα καταψηφίσω τη νέα Κομισιόν και το πρόγραμμά της, γιατί πιστεύω ότι οι στόχοι που θέσατε είναι αδύνατο να πραγματοποιηθούν με έναν προϋπολογισμό, μόνο 1% του ευρωπαϊκού ΑΕΠ. Γιατί διαφωνώ με τις μεγάλες περικοπές που κάνει η Κομισιόν στις πολιτικές για την κοινωνική και περιφερειακή συνοχή και για την κοινή Αγροτική Πολιτική. Γιατί θεωρώ ντροπή η ΕΕ να έχει παραλύσει και να μην μπορεί να δώσει μια ευρωπαϊκή απάντηση, στηριγμένη στην ανθρωπιά και στο κράτος δικαίου στο θέμα του προσφυγικού. Γιατί δεν θέλω η Κομισιόν να είναι όμηρος των κυρίων Όρμπαν και Σαλβίνι.

Και γιατί πιστεύω ότι χρειαζόμαστε πιο φιλόδοξους στόχους και για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και για την αντιμετώπιση της διαφθοράς και της αδιαφάνειας.

Γι’ αυτό η Ευρωομάδα της Αριστεράς θα καταψηφίσει τη νέα Κομισιόν και θα ασκεί εποικοδομητική, αυστηρή αντιπολίτευση επί 5 χρόνια.

Δεν θέλω η Κομισιόν να είναι όμηρος των κυρίων Όρμπαν και Σαλβίνι. Και γιατί πιστεύω ότι χρειαζόμαστε πιο φιλόδοξους στόχους και για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και για την αντιμετώπιση της διαφθοράς και της αδιαφάνειας», είπε μεταξύ άλλων, εκ μέρους της Ευρωομάδας της Αριστεράς στη συνεδρίαση της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο. Ο κ. Παπαδημούλης ανέφερε ότι η ευρωομάδα της Αριστεράς θα καταψηφίσει και θα ασκεί «εποικοδομητική, αυστηρή αντιπολίτευση επί 5 χρόνια».

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Κόκκαλης, ωστόσο ψήφισε «υπέρ»! Και ο Αλέξης Γεωργούλης διαφοροποιήθηκε επιλέγοντας την αποχή από την ψηφοφορία.

Facebook Comments