ΑρχικήΠολιτικήΑντιπρόεδρος της Υποεπιτροπής Ασφάλειας και Άμυνας εξελέγη ο Νίκος Παπανδρέου

Αντιπρόεδρος της Υποεπιτροπής Ασφάλειας και Άμυνας εξελέγη ο Νίκος Παπανδρέου

Στη θέση του αντιπροέδρου της Υποεπιτροπής Ασφάλειας και Άμυνας (SEDE) εξελέγη ο ευρωβουλευτής και επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νίκος Παπανδρέου.

Με την ευκαιρία της εκλογής του, ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε την ανάγκη «να ενισχυθεί ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον τομέα Ασφάλειας και Άμυνας» επικαλούμενος τις τελευταίες γεωπολιτικές εξελίξεις, τον πόλεμο στην Ουκρανία, τις συνεχείς επιθέσεις στον κυβερνοχώρο και τη διεθνή τρομοκρατία.

«Η προώθηση της συνεργασίας και της συντονισμένης δράσης στον τομέα της άμυνας μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ αλλά και των διεθνών εταίρων μας πρέπει να είναι προτεραιότητά μας. Μόνο μέσω της αλληλεπίδρασης και της συνεργασίας μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τις απειλές και τις προκλήσεις», τονίζεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του.
Υπενθυμίζεται ακόμη ότι αποστολή της Υποεπιτροπής Ασφάλειας και Άμυνας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (SEDE) είναι να επιτρέψει τη διεξοδική δημόσια συζήτηση και τον κοινοβουλευτικό έλεγχο όλων των δράσεων της ΕΕ στον τομέα της Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας (ΚΠΑΑ). Η SEDE συμβάλει ενεργά στη διαμόρφωση της πολιτικής ασφάλειας και άμυνας της ΕΕ. Η ανάπτυξη των σχέσεων με τους στρατηγικούς εταίρους, συμπεριλαμβανομένου του ΝΑΤΟ και του ΟΗΕ, καθώς και με τρίτες χώρες που είναι υπέρμαχοι της πολυμερούς προσέγγισης και της διεθνούς τάξης για την ειρήνη, βρίσκονται επίσης στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων της SEDE.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ