ΑρχικήΠολιτικήΑπειλούν με αποχώρηση από την προανακριτική οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Απειλούν με αποχώρηση από την προανακριτική οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Με αποχώρηση από την σημερινή συνεδρίαση της προανακριτικής επιτροπής απειλούν οι βουλευτές του ΣυΡιζΑ εάν δεν κληθούν μάρτυρες που έχει ζητήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Ο Σπύρος Λάππας φέρεται να υποστήριξε οτι εαν δεν κληθούν οι κ. Ζαγοραίος και Καλούδης θα αποχωρήσουν. Την ίδια ώρα με αφορμή το αίτημα του ΣυΡιζΑ να μην κληθούν ως ύποπτοι οι κ. Φιλιππάκης Τάρκας και η Γιάννα Παπαδάκου, η επιτροπή αποφάσισε να ζητηθεί γνωμοδότηση από το επιστημονικό συμβούλιο της.

Ως προς τους μάρτυρες, η πρόταση του Θάνου Πλεύρη είναι να εξετασθούν από τον κατάλογο των μαρτύρων του Δ.Παπαγγελόπουλου οι κκ Μωραϊτάκης και Γρίβας.

Ο Δημήτρης Μπιάκης ανέφερε ότι «εμείς ως Κίνημα Αλλαγής δεν θέτουμε ζήτημα για τους μάρτυρες αλλά και η πρόταση της πλειοψηφιας από πρόσωπα που ο Δ.Παπαγγελόπουλος πρότεινε προήλθε. Γιατί υποβαθμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τη διαδικασία με απειλές για αποχώρηση;»

Δ. Μαρκόπουλος: «Γιατί απορρίπτει ο ΣΥΡΙΖΑ μάρτυρες που ο ίδιος ο Δ.Παπαγγελοπουλος πρότεινε; Κάπου πρέπει να ολοκληρωθεί αυτό το κατενάτσιο και η αμηχανία του ΣΥΡΙΖΑ. Και τελικά σταματήστε να απειλείτε κάθε λίγο και λιγάκι με αποχώρηση».

Σήμερα κατέθεσε ένας ακόμη από τους μάρτυρες που πρότεινε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ο Ευάγγελος Ιωαννίδης προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών. Αν και προτάθηκε από τον κ. Παπαγγελόπουλο ο κ. Ιωαννίδης δηλωσε ότι δεν γνωρίζει καθόλου την υπόθεση Novartis ούτε έχει ακούσει το χαρακτηρισμό Ρασπούτιν ενώ μίλησε με θετικά λόγια για την Ελένη Ράικου και τον εισαγγελέα Αγγελή. Αποτέλεσμα η εξέταση να ολοκληρωθεί σε χρόνο εξπρές

Θ. Πλεύρης: Γνωρίζετε ο,τιδήποτε για τον Ρασπούτιν;

Ευ. Ιωαννίδης: Ουδέποτε εκλήθηκα με οποιοδήποτε τρόπο για την υπόθεση και ουδέποτε είχα ακούσει τον χαρακτηρισμό «Ρασπούτιν»

Α. Νικολόπουλος: Έχετε ακούσει κάτι μεμπτό για τους Ράικου, Αγγελή, Κυβέλου;

Ευ. Ιωαννίδης: Όχι ποτέ. Τους γνωρίζω και είναι εξαίρετοι συνάδελφοι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ