Είναι δυνατόν ένας Πρωθυπουργός να έχει χρόνο και διάθεση να διαβάζει τα σχόλια σε αναρτήσεις του στο fb; Ο Κ. Μητσοτάκης λέει ότι ενίοτε το κάνει και μάλιστα την τελευταία φορά πήρε και μία ιδέα από σχόλιο, την οποία υλοποίησε άμεσα. Η ιδέα ήταν το dentist pass, το οποίο εφαρμοζόταν ήδη στην Κύπρο.
Αναφέρει ο Πρωθυπουργός στην ανάρτηση του στο facebook:
«Θα ξεκινήσω λίγο διαφορετικά αυτή την ανασκόπηση. Όσο μπορώ και προλαβαίνω, προσπαθώ να διαβάζω τα σχόλια που γράφετε κάτω από τις αναρτήσεις αυτές. Βέβαια είναι πάρα πολλά και δεν θα ισχυριστώ πως καταφέρνω να τα διαβάζω όλα, όμως θέλω να σταθώ σε ένα σχόλιο που διάβασα πριν μερικές εβδομάδες – ήταν μία ευγενική παρότρυνση, ή μάλλον, μία ιδέα. Και το θυμάμαι, γιατί όταν το διάβασα ήξερα πως η ιδέα αυτή ήδη σχεδιαζόταν.
Με αυτό θα ξεκινήσω: το σχόλιο έγραφε πως στην Κύπρο εδώ και 1 χρόνο έχει υιοθετηθεί οδοντιατρικός έλεγχος για παιδιά σχολικής ηλικίας και πως τα μηνύματα από εκεί είναι πολύ θετικά. Έχω τη χαρά λοιπόν να σας πω ότι αυτή την εβδομάδα ανακοινώσαμε το πρόγραμμα Dentist Pass – την δωρεάν προληπτική οδοντιατρική φροντίδα 660.000 παιδιών από 6 έως 12 ετών. Αυτό προσφέρεται πρώτη φορά στη χώρα μας και χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.