Αποκάλυψη Χατζηδάκη: Η κυβέρνηση υπέγραψε σύμβαση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για επταήμερη εργασία

7 mins read

Με αφορμή το σάλο που έχει ξεσπάσει για την υποτιθέμενη πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για 7ήμερη εργασία ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης, παρουσίασε στη Βουλή συλλογική σύμβαση εργασίας που υπεγράφη με το προσωπικό της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στις 15 Νοεμβρίου 2018 για τη διετία 2018-2020.

“Τι λέει αυτή η σύμβαση λέει διευθέτηση χρόνου εργασίας μηχανοδηγών. Οι μηχανοδηγοί δύνανται να εργαστούν πέραν του πενθημέρου για δύο επιπλέον μέρες, παρένθεση εφτά συνεχείς ημέρες. Ελπίζω να κλείσει έτσι αυτό το τραγελαφικό θέμα που ανοίξατε και με το οποίο γελοιοποιείται η παράταξη σας. Φυσικά υπάρχει ελευθερία των συμβάσεων αλλά ποιος είναι κυβέρνηση; Εσείς δεν είστε που στήσετε αυτό το άθλιο θέατρο για τις προθέσεις του κ. Μητσοτάκη υποδυόμενη τους προστάτες των εργαζομένων;”, είπε από βήματος Βουλής ο κ. Χατζηδάκης.

“Όταν συμβαίνουν όλα αυτά με την επταήμερη λειτουργία και την επταήμερη εργασία εσείς τι είστε; Είστε τροχονόμοι δεν είστε κυβέρνηση; Καιρός να σοβαρευτείτε μη νομίζετε ότι με αυτό τον τρόπο θα εξαπατήσετε τους ψηφοφόρους. Μια του ψεύτη, δυο του ψεύτη, τρεις και η κακή του ώρα. Φτάνει η κακή σας ώρα και θα είναι η 26η Μαΐου”, προσέθεσε.

Facebook Comments