Απόλυτη στήριξη Φίλη σε Αποστολόπουλο: «Τεκμηριωμένες οι καταγγελίες για την Ελλάδα»

22 mins read

Την πλήρη στήριξή του στον Στέλιο Κούλογλου και στον Ιάσονα Αποστολόπουλο, οι οποίοι έκαναν λόγο για push back μεταναστών στο Αιγαίο, εξέφρασε με ανάρτησή του στα social media o τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Φίλης.

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Φίλη:

“Με την επίθεσή του στον Στέλιο Κούλογλου και στον Ιάσονα Αποστολόπουλο επειδή κατήγγειλαν τα εγκληματικά push back στο Αιγαίο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εκτόξευσε σε δυσθεώρητα ύψη την υποκρισία της κυβερνητικής πολιτικής.

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης των εγκληματικών επαναπροωθήσεων προσφύγων στο Αιγαίο και της παραβίασης των διεθνών συνθηκών, τόλμησε να μιλήσει για «άγος», αναφερόμενος στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και στον αγωνιστή-διασώστη προσφύγων. Κλείνοντας την ίδια στιγμή το μάτι στην Ακροδεξιά του κόμματός του, που ντροπιαστκά επέβαλε στην πρόεδρο της Δημοκρατίας να μην προχωρήσει στην προγραμματισμένη του βράβευση. Κι αυτό επειδή Κούλογλου – Αποστολόπουλος αναφέρθηκαν στις απολύτως τεκμηριωμένες καταγγελίες έγκυρων διεθνών Mέσων για τη συμπεριφορά της Ελλάδας στο Αιγαίο. Θαρρείς και υπάρχει έστω ένας πολίτης σήμερα που να μη γνωρίζει την αλήθεια. Θαρρείς και δεν ήταν ακριβώς αυτές οι καταγγελίες και βέβαιες παραβιάσεις της διεθνούς νομιμότητας που οδήγησαν στην απομάκρυνση του επικεφαλής της Frontex Λεντζέρι, επειδή κάλυπτε τις ενέργειες των ελληνικών αρχών.

Για την «παραίτηση» βέβαια Λεντζέρι τότε, προ 40 ημερών, δεν είχε να πει ΛΕΞΗ ο κ. Οικονόμου. Αντίθετα ήταν η κυβέρνηση Μητσοτάκη που τέσσερις μήνες πριν την αποπομπή του είχε βραβεύσει (!) τον κ. Λετζέρι με τη… «Διαμνημόνευση Μεταναστευτικής Αρωγής Β’ Τάξης»! Λίγη ντροπή!

Όσα συμβαίνουν εδώ και τρία χρόνια στο Αιγαίο, τα έχουμε καταγγείλει με παρεμβάσεις μας στη Βουλή, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και με ανακοινώσεις τους οι αρμόδιοι Τομεάρχες. Η άρνηση της κυβέρνησης να απαντήσει και να δώσει τέλος στο έγκλημα των επαναπροωθήσεων, αυτό είναι το πραγματικό και διαρκές άγος, αίσχος και ντροπή, που εκθέτουν τη χώρα μας διεθνώς.”

 

Οικονόμου: Άραγε θα τολμήσει ο κ. Τσίπρας σήμερα να κοιτάξει στο πρόσωπο τους άνδρες και τις γυναίκες του Λιμενικού Σώματος

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, αναφερόμενος στην περιοδεία του Αλέξη Τσίπρα σε Ρόδο και Σύμη, σχολίασε με αφορμή και τις δηλώσεις από τον κ. Αποστολόπουλο παρουσία του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιου Κούλογλου:

“Μια μέρα μετά την αποκάλυψη της σκαιάς κατασυκοφάντησης του προσωπικού του Λιμενικού Σώματος και της Ελλάδας, υπό τη συμπαράσταση και κάλυψη του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κούλογλου – μια μέρα μετά τη σιωπή του ΣΥΡΙΖΑ για το αν επισήμως αποδέχεται και επικροτεί το άγος αυτό, ο κ. Τσίπρας επισκέπτεται σήμερα τη Ρόδο και τη Σύμη. Άραγε θα τολμήσει να κοιτάξει στο πρόσωπο τους άνδρες και τις γυναίκες του Λιμενικού Σώματος, ρωτώντας τους εάν «διαπράττουν εγκλήματα στο Αιγαίο», εάν «αντί να διασώζουν ανθρώπους στη θάλασσα, πετούν τους ανθρώπους στη θάλασσα», εάν «τους παρατάνε στην ανοιχτή θάλασσα, χωρίς τροφή, νερό ή οποιοδήποτε μέσο για να καλέσουν σε βοήθεια»;

Κατά την διάρκεια της περιοδείας του σήμερα από την Ρόδο μέχρι τη Σύμη περιμένουμε την αντίδραση του κ. Τσίπρα στην αμαύρωση της πατρίδας μας. Γιατί όποιος δεν αντιδρά μπροστά σε κάτι τέτοιο και σιωπά, συναινεί.”

Facebook Comments