Βαρβιτσιώτης: «Συνεργαζόμαστε με τους Ευρωβουλευτές μας για να κάνουμε τη φωνή της χώρας πιο δυνατή» (photos)

11 mins read

Με τους Έλληνες Ευρωβουλευτές συναντήθηκε σήμερα ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, στην έδρα της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στις Βρυξέλλες.

Σε συνέχεια της συνεδρίασης του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων, ο κ. Βαρβιτσιώτης πήρε την πρωτοβουλία να ενημερώσει τους Έλληνες Ευρωβουλευτές σχετικά με τις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2021 – 27 της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι οποίες αναμένεται να κορυφωθούν την Πέμπτη κατά τη Σύνοδο Κορυφής των αρχηγών κρατών.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο κ. Βαρβιτσιώτης είχε την ευκαιρία σε κλίμα συνεννόησης να ενημερώσει τους ευρωβουλευτές για τις εθνικές θέσεις και προσδοκίες και τους κάλεσε να διατυπώσουν τις δικές τους, μεταφέροντας από την πλευρά τους το κλίμα που επικρατεί στο ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός υπογράμμισε ότι το πλαίσιο διεκδικήσεων της χώρας εστιάζει σε ένα πιο γενναιόδωρο και αναπτυξιακό προϋπολογισμό. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρβιτσιώτης, η Ελλάδα έχει συνταχθεί από την αρχή υπέρ της πρότασης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το ύψος του προϋπολογισμού.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης επισήμανε ότι είναι σημαντικό να παραμείνουν οι πολιτικές της Συνοχής και της ΚΑΠ στην αιχμή του προϋπολογισμού, καθώς είναι αυτές που αποτελούν την καρδιά της συνοχής και της οικονομικής σύγκλισης των ευρωπαϊκών περιφερειών. Αυτές, άλλωστε, έχουν ανάγκη και χώρες, όπως η δική μας, που έχουν πληγεί σοβαρά από την οικονομική κρίση τα προηγούμενα χρόνια. Παράλληλα, η Ελλάδα υποστηρίζει τη χρηματοδότηση και νέων πολιτικών, που θα της επιτρέψουν να ανταποκριθεί στις σύγχρονες ευρωπαϊκές προκλήσεις.

 

 

Facebook Comments