Βαρουφάκης: «Έδινα στικάκια από τα Eurogroup στο υπουργικό συμβούλιο- ΝΔ: «Να μας πει ο Τσίπρας»

11 mins read

«Έδινα τα στικάκια με τα Eurogroup στο υπουργικό συμβούλιο», αυτό δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης αναφερόμενος στις ηχογραφήσεις του Eurogroup που έκανε ως υπουργός Οικονομικών το 2015, διευκρινίζοντας πάντως ότι ουδέποτε ηχογράφησε τον Αλέξη Τσίπρα.
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της πρώτης κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και νυν επικεφαλής του ΜΕΡΑ25, σε διαδικτυακή συνέντευξη που παραχώρησε στον Μανώλη Κοττάκη, απέφυγε να επιτεθεί στον νυν αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ευθέως: «Δεν έχει καμία σημασία τι λέει εκείνος για μένα ή εγώ για εκείνον. Δεν θα ξέρατε ούτε εμένα ούτε εκείνον αν δεν είχε πτωχεύσει η χώρα το 2010».
Ο ίδιος ωστόσο διαχώρισε απολύτως την θέση του από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι «Αυτά που έλεγα πριν την 5η Ιουλίου του 2015 είναι τα ίδια που λέω και τώρα. Δεν μιλάω για αυταπάτες ούτε ότι σώσαμε την χώρα εφαρμόζοντας το μνημόνιο».
Τηρεί ωστόσο ίδιες αποστάσεις από Κυριάκο Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα: «Δεν βλέπω πώς μπορούμε να συγκυβερνήσουμε με οποιοδήποτε από τα κόμματα που έχουν υπογράψει μνημόνιο. Είμαστε ανοιχτοί σε συζήτηση με όλους» ανέφερε.

ΝΔ: Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί άλλο να κρύβεται
Το Γραφείο Τύπου της ΝΔ εξέδωσε ανακοίνωση, αναφέροντας τα εξής:
«Ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε ότι οι ηχογραφήσεις των Eurogroup όχι μόνο έγιναν εν γνώσει του κ. Τσίπρα και των υπουργών του αλλά συνεχίζονταν καθ’ όλη τη διάρκεια της «περήφανης διαπραγμάτευσης» με το υλικό να παραδίδεται στο υπουργικό συμβούλιο. Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί άλλο να κρύβεται. Πρέπει να απαντήσει όχι μόνο, πια, για το αν ήξερε αλλά κυρίως για το αν συντόνιζε και έδινε τις εντολές για όσα καταστροφικά για την αξιοπιστία της χώρας καταγγέλλει ο κ. Βαρουφάκης.»

Facebook Comments