Βαρουφάκης: «Φον Ντερ Λάιεν και Μακρόν ενορχήστρωσαν την συκοφάντηση της AstraZeneca» (video)

11 mins read

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, ήταν καλεσμένος στο Action24 και την εκπομπή Brainstorming με τους Σταμάτη Ζαχαρό και Κατερίνα Δούκα, όπου μίλησε για τα προβλήματα που ανακύπτουν με το εμβόλιο της AstraZeneca, κατακρίνοντας και στην στάση της ΕΕ.

Ερωτηθείς για το το ζήτημα της AstraZeneca, ο κ. Βαρουφάκης απάντησε «Φταίει η ΕΕ και συγκεκριμένα η Κομισιόν. Τα έκαναν μαντάρα, απέτευχαν πλήρως. Υπάρχει ένα εμβολιαστικό φιάσκο και η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν αντί να αναλάβει την ευθύνη ενορχήστρωσε, μαζί με τον κ. Μακρόν και άλλους, μια διαδικασία συκοφάντησης μιας εταιρείας».

Και πρόσθεσε ότι έχει δημιουργηθεί πρόβλημα με την συγκεκριμένη εταιρεία «για τον απλούστατο λόγο ότι είναι αγγλική. Είναι η εταιρεία που βασίζεται στην έρευνα της Οξφόρδης. Η Κομισιόν τα είχε βάλει με το Λονδίνο λόγο Brexit» και υπενθύμισε ότι «η κ. Φον ντερ Λάειν, εξυπηρετώνοντας τα συμφέροντα του γαλλογερμανικού άξονα, είχε συνάψει ένα συμβόλαιο, ισχυρό κάπως, με την γερμανική BioNTech που είναι συμβεβλημένη με την αμερικανική Pfizer, και με την γαλλική Sanofi δίνοντας 300 εκατ. Εμβόλια στη μια και 300 εκατ. Εμβόλια στην άλλη. Όσον αφορά την αγγλική προσπάθησαν να την κρατήσουν απ’έξω, η οποία τελικά υπέγραψε ένα συμβόλαιο, αλλά δεν άξιζε το χαρτί πάνω στο οποίο είχε γραφτεί. Όταν η Sanofi δεν παρήγαγε εμβόλια προσπάθησαν να εξηγήσουν και το γεγονός γιατί δεν είχαμε εμβόλια, ρίχοντας την ευθύνη στην Oxford/AstraZeneca».

Ακόμη, ο κ. Βαρουφάκης σημείωσε «η ΕΕ εγκαλεί την AstraZeneca ότι δεν στέλνει εμβόλια στην Ευρώπη και, παράλληλα, ουσιαστικά διαβάλει το εμβόλιο και λέει ότι δεν πρέπει να το χρησιμοποιούμε. Αποφασίστε λοιπόν κυρίες και κύριοι της ΕΕ. Το θέλετε και δεν μας το δίνουν ή μας το δίνουν και δεν το θέλετε; Πρόκειται για πραγματικό φιάσκο».

Facebook Comments