Βαρουφάκης: Ο Ερντογάν είναι δειλός και διαπράττει εγκλήματα

14 mins read

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 κ. Γιάνης Βαρουφάκης ήταν καλεσμένος στην εκπομπή One Talk  χθες βράδυ.

Ο κ. Βαρουφάκης υποστήριξε, μιλώντας για την εισβολή της Τουρκίας στη Βόρεια Συρία και την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από την περιοχή, πως το τελευταίο αποτελεί «προδοσία εκ μέρους της Αμερικής, ενός λαού που έχει θυσιαστεί για τον εαυτό του και την πατρίδα του, αλλά και για εμάς στη Δύση».

Αναφορικά με τον Ερντογάν εξέφρασε την άποψη πως με αυτή την εισβολή διαπράττει τρία εγκλήματα με πρώτο το σφυροκόπημα των Κούρδων και δεύτερο τη σταθεροποίηση της δικτατορίας του.

Το τρίτο του έγκλημα αφορά την πρόθεση της μεταφοράς 2.000.000 Σύριων προσφύγων στην περιοχή που θα «απελευθερώσει» από τους Κούρδους.

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 μίλησε και για το διαχωρισμό μεταναστών – προσφύγων τονίζοντας πως ένας τέτοιος διαχωρισμός είναι «παρωχημένος και πρέπει να ξεχαστεί».

Αναφορικά με το τι πρέπει να κάνει η Ελλάδα για το προσφυγικό, ο κ. Βαρουφάκης υποστήριξε πως πρέπει να κλείσει η Μόρια, καθώς «δεν είναι δυνατό να έχεις ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης σε ελληνικό έδαφος» και πρότεινε τη διασπορά των προσφύγων που κατοικούν εκεί σε όλη την ελληνική επικράτεια και τη συζήτηση με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους για το πώς μπορούν οι πρόσφυγες να ενταχθούν στην Ευρώπη».

«Ο Ερντογάν είναι δειλός και κάνει παλικαρισμούς εκεί που τον παίρνει» κατέληξε.

Τέλος, όπως αναφέρει το tovima.gr, αναφέρθηκε και στο δανεισμό της χώρας με αρνητικό επιτόκιο εκφράζοντας την άποψη πως κάτι τέτοιο δεν είναι ιδιαίτερα θετικό για την Ελλάδα, καθώς ο δανεισμός γίνεται με επιτόκια αγοράς και όχι με επιτόκια τρόικας, όπου κάτι τέτοιο θα είχε σημασία.

«Μόνο οι αδαείς μπορούν να ζητωκραυγάζουν για τα αρνητικά επιτόκια της αγοράς» υποστήριξε και πρόσθεσε πως «είμαστε μπροστά σε μια παγκόσμια κρίση», ενώ για το προσχέδιο του προϋπολογισμού του κ. Σταϊκούρα υποστήριξε πως «δε βγαίνει». Εξέφρασε την θέση του ΜέΡΑ25 για τα «κόκκινα δάνεια», αλλά και για το μοντέλο καζινοτουρισμό που προορίζεται για την επένδυση στο Ελληνικό. «Κάνε κάτι να συνδυάζει υψηλής ποιότητας πολιτισμό με υψηλή τεχνολογία» ήταν η πρότασή του.

Facebook Comments