ΑρχικήΠολιτικήΒερναρδάκης & Δανέλλης συνομολογούν το «μεγάλο μαγείρεμα»

Βερναρδάκης & Δανέλλης συνομολογούν το «μεγάλο μαγείρεμα»

Ο Σπύρος Δανέλλης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ το Σαββατοκύριακο, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ για την Ευρωβουλή.

Μαζί με το σενάριο που θέλει την αλλαγή του σχετικού νόμου του Απριλίου του 2014, σύμφωνα με τον οποίο οι υποψήφιοι για τις ευρωεκλογές δεν μπορούν να είναι εν ενεργεία βουλευτές.

Λίγες μέρες πριν μιλώντας στο News 24/7 ο Υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης, παραδέχθηκε, ότι «εξετάζεται η κατοχύρωση της δυνατότητας για όσους βουλευτές πάρουν μέρος στις ευρωεκλογές να μπορούν να παραιτηθούν από τη βουλευτική τους ιδιότητα εφόσον εκλεγούν». «Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε θεσμικές ιδιοτροπίες», είπε χαρακτηριστικά.

Με λίγα ο Σπύρος Δανέλλης και ο Χριστόφορος Βερναρδάκης, έχουν συνομολογήσει ότι η κυβέρνηση, είναι έτοιμη για το μεγάλο μαγείρεμα, που θα βάλει τέλος στην απαγόρευση της συμμετοχής των εν ενεργεία βουλευτών στη μάχη των ευροεκλογών.

Αυτή η αλλαγή πέρα από τον Σπύρο Δανέλλη, θα δώσει πράσινο φως και για την συμμετοχή της Έλενας Κουντουρά στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με πληροφορίες στην Κουμουνδούρου, θεωρούν ότι και τα δύο πρόσωπα είναι χρήσιμα και θα φέρουν ψήφους από διαφορετικές δεξαμενές.

Σε περίπτωση που εκλεγούν δεν ανησυχούν ιδιαίτερα καθώς όπως διαρρέουν πηγές από τον ΣΥΡΙΖΑ, η κυβερνητική πλειοψηφία μπορεί να χαθεί αλλά αν γίνει πρόταση μομφής από την ΝΔ, μπορεί να βρεθούν νέα πρόσωπα για να στηρίξουν την κυβέρνηση, που έτσι και αλλιώς θα έχει λίγο δρόμο μπροστά τις μέχρι τις κάλπες.