Βίτσας για φράχτη στον Έβρο: «Να υπάρχει δίοδος για όσους επιθυμούν άσυλο»

10 mins read

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βίτσας, εξέφρασε την άποψη ότι στον φράχτη του Έβρου πρέπει να υπάρχει δίοδος για όσους πρόσφυγες επιθυμούν να υποβάλουν αίτημα ασύλου.

Ο κ. Βίτσας, μιλώντας στον ρ/σ «Θέμα 104,6», έκανε λόγο για εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού από πλευράς Τουρκίας και υποστήριξε ότι οι φράχτες δεν αποτελούν λύση.

Και πρόσθεσε «Το όραμά μας δεν μπορεί να είναι μια Ευρώπη η οποία θα στηρίζεται στην ύπαρξη των φραχτών. Καλώ τον καθένα να σκεφτεί ότι πάμε να φτιάξουμε μια Ευρώπη δύναμη ειρήνης και αλληλεγγύης και ξαφνικά εμφανίζονται φράχτες στην Ουγγαρία , την Πολωνία, την Αυστρία κλπ.».

Αναφερόμενος στην απόφαση της κυβέρνησης για επέκταση του φράχτη στον Έβρο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι ουδέποτε ζητήθηκε η γνώμη της αξιωματικής αντιπολίτευσης για αυτό και συμπλήρωσε «Πάντως οι φράχτες δεν αποτελούν λύση μια που μπορεί οι δρόμοι που θα επιλέξουν τελικά οι διακινητές να είναι τα παράλια της Τουρκίας και όχι ο Έβρος».

«Σαφέστατα θα πρέπει να υπάρχει αυξημένη επιτήρηση και φύλαξη των συνόρων μας, ιδιαίτερα από τη στιγμή που έχουμε μια εργαλειοποίηση του προσφυγικού – μεταναστευτικού από την πλευρά της Τουρκίας», τόνισε ο κ. Βίτσας.

Παράλληλα, ο κ. Βίτσας τόνισε ότι «η στάση του ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον η κυβέρνηση αποφάσισε να φτιάξει φράχτη, είναι να υπάρξουν συγχρόνως ανοιχτές δίοδοι για αυτούς που επιθυμούν άσυλο».

Τέλος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για σύγκληση του Συμβουλίου πολιτικών αρχηγών έστω και στο επίπεδο ανταλλαγής γνωμών.

Facebook Comments