Μπογδάνος: «Δεν θα επιτρέψουμε το μεταναστευτικό -που το βάζουμε σε τάξη- να γίνει “μπαχαλικό”»

25 mins read

Ο βουλευτής Α’ Αθηνών Ν.Δ. Κωνσταντίνος Μπογδάνος, καλεσμένος στην εκπομπή Briefing του Action24 με τον Γιώργο Πιέρρο, σχολίασε τις εξελίξεις της επικαιρότητας

Ο κύριος Μπογδάνος, στην αρχή της συζήτησης, με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Ισραήλ, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο 1943 «Όταν ο ναζί διοικητής των Αθηνών ζήτησε από τον Aρχιεπίσκοπο και τον τότε αστυνομικό διευθυντή τα ονόματα όλων των Εβραίων της Αθήνας, ο Iεράρχης και ο αξιωματικός έδωσαν μια λίστα με μόνο δυο ονόματα, τα δικά τους», ανέφερε ο βουλευτής και συνέχισε λέγοντας «Πολλοί Έλληνες είναι στον τοίχο των δικαίων των εθνών πανάξια. Το ίδιο και ο μητροπολίτης Ζακύνθου, το ίδιο και χιλιάδες ανώνυμοι πολίτες».

Στη συνέχεια, ο βουλευτής της ΝΔ επεσήμανε πως στην ανάγκη αντιμετώπισης του ρατσισμού, οι φιλελεύθερες δημοκρατίες πρέπει να κρατήσουν το ανάχωμα απέναντι στον ρατσισμό και την ομοφοβία, απέναντι ακόμη και σε βάλτους καταστροφείς, οι οποίοι καταστρέφουν, καίνε, σπάνε στο όνομα του αντιφασισμού με βαθιά φασιστικό και ρατσιστικό τρόπο. «Αυτά τα παραδείγματα πρέπει να τα θυμόμαστε», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με το μεταναστευτικό και τις εικόνες που παρατηρήθηκαν στην πλατεία Βικτωρίας, ο γαλάζιος βουλευτής ανέφερε ότι για ακόμη μια φορά παρατηρήθηκε εργαλειοποίηση του ανθρώπινου πόνου ενώ συνέχισε λέγοντας «η ΑΝΤΑΡΣΥΑ μαζί με τους λεγόμενους αλληλέγγυους, φέρανε όποιον βρίσκαν και δεν βρίσκαν και τους πηγαίνανε στην πλατεία, μιλάμε καθαρά για εκμετάλλευση οικογενειών με μικρά παιδιά. Όλο αυτό είναι μια υποκρισία, το υπουργείο έκανε τις αναγκαίες κινήσεις για να βοηθήσουν τους ανθρώπους που είχαν ανάγκη αλλά οι αναρχικοί, οι μπάχαλοι και οι λεγόμενοι αλληλέγγυοι τους πιέζουν να μείνουν εκεί για να δημιουργηθεί θέμα».

Ο κυβερνητικός βουλευτής τόνισε ότι «για αυτούς τους ανθρώπους από ένα σημείο και μετά δεν έχουμε καμία υποχρέωση. Εμείς έχουμε υποχρέωση να παράσχουμε άσυλο και προστασία μόνο σε όσους απειλούνται», ενώ συνέχισε λέγοντας «ας μην ξεχνάμε ότι έχουμε ξεκινήσει και συγυρίζουμε το χάος που παραλάβαμε από τον ΣΥΡΙΖΑ στο μεταναστευτικό».

Ο βουλευτής Α’ Αθήνας δήλωσε επίσης «από τις περίπου 100 δομές θέλουμε μέχρι τέλους του χρόνου να έχουμε κλείσει παραπάνω από τις μισές, επισπεύσαμε τις διαδικασίες ασύλου, τα σύνορα πλέον είναι κλειστά, έχουμε διώξει 22 από τις 40 ΜΚΟ που λυμαίνονταν ευρωπαϊκά κονδύλια και λειτουργούσαν με αδιαφανή τρόπο» ανεφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε λέγοντας «50 στελέχη της Αρχής διαφάνειας και της Ελληνικής Αστυνομίας κάνουν φύλλο και φτερό όλο το σύστημα εκείνο των ΜΚΟ, από όπου τα λεφτά φτάνανε από τους λεγόμενους αλληλέγγυους, που ο καθένας είχε κάνει μια ΜΚΟ και τα έπαιρνε, μέχρι μέσω των περίεργων οδών σε ανθρώπους που παίρνανε διαμερίσματα και βρέθηκαν ξαφνικά να έχουν περιουσίες».

Ο κύριος Μπογδανος επεσήμανε «Θα κάνουμε ότι χρειάζεται για να αντιμετωπίσουμε το χάος που παραλάβαμε. Κάποιοι ονειρεύονται μεγάλες ταραχές, δεν θα παίξουμε όμως το παιχνίδι τους, δεν θα παίξουμε το παιχνίδι των μπάχαλων. Δεν θα επιτρέψουμε το μεταναστευτικό- που το βάζουμε σε τάξη- να γίνει “μπαχαλικό”».

Σε ερώτηση δημοσιογράφων για τον ανασχηματισμό, ο κύριος Μπογδάνος ανέφερε ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στις επιλογές του πρωθυπουργού από την πρώτη μέρα. «Προσωπικά είμαι ένας δραστήριος βουλευτής που αγωνίζεται για τις ανάγκες τις περιφέρειας του. Θεωρώ πως τα υπόλοιπα είναι επιλογή του πρωθυπουργού, ο οποίος θα κάνει αυτό που θεωρεί καλύτερο για την χώρα».

Κλείνοντας, ο κύριος Μπογδάνος απάντησε και σε ερώτηση των δημοσιογράφων σχετικά με τον πολιτικό γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, «Θεωρώ ότι πρέπει να το κάνει, είμαι υπέρμαχος» είπε και ανέφερε ότι κάποιοι προσπαθούν να του φτιάξουν ένα λάθος προφίλ.

Facebook Comments