ΑρχικήΠολιτικήΜπογδάνος: «Φέρνω το πάρτι Βερβεσού στη Βουλή-Δεν υπάρχουν εξαιρέσεις στους νόμους»

Μπογδάνος: «Φέρνω το πάρτι Βερβεσού στη Βουλή-Δεν υπάρχουν εξαιρέσεις στους νόμους»

Ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ήταν καλεσμένος στο Action24 και την εκπομπή Briefing με τον Γιώργο Πιέρρο, όπου μίλησε για το ζήτημα που προκλήθηκε με το κορωνοπάρτι του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρη Βερβεσού.

Ερωτηθείς για ποιο λόγο ανέδειξε το θέμα, με αφορμή τον εορτασμό των γενεθλίων του Δημήτρη Βερβεσού, αλλά και που θα σκοπεύει να το φτάσει, ο κ. Μπογδάνος απάντησε «Γίνεται κοινοβουλευτική αναφορά και πρόκειται να γίνει, σε περίπτωση που κριθεί σκόπιμο, και ερώτηση στον υπουργό Δικαιοσύνης. Τι θα πει να κριθεί σκόπιμο; Σημαίνει να μην είχαν κληθεί, που έχουν κληθεί, από τον εισαγγελέα και να μην προχωρήσουν οι διαδικασίες κυρώσεων από το πειθαρχικό του ΔΣΑ».

Και πρόσθεσε «ξέρετε εδώ έχουμε το εξής πρόβλημα. Αν κάποιος δικηγόρος παραστρατήσει τον πηγαίνεις στον ΔΣΑ. Τώρα που παραστρατεί ο πρόεδρος του ΔΣΑ που τον πηγαίνεις; Υποθέτω ότι πηγαίνει στο ίδιο πειθαρχικό».

Στη συνέχεια, ο κ. Μπογδάνος σημείωσε «μου έκανε πολλή μεγάλη εντύπωση το γεγονός ότι βγήκαν ορισμένοι να υπερασπιστούν αναφανδόν αυτό το απαράδεκτο, το ανεύθυνο και το ανευαίσθητο, το οποίο είδαμε. Όταν προσπαθεί ένας ολόκληρος λαός, όταν έχουμε παραπάνω κλίνες ΜΕΘ κατά κεφαλήν από την Ελβετία και παραπάνω κατά κεφαλή γιατρούς από το Ηνωμένο Βασίλειο, το να υπονομεύεται η εθνική πλέον προσπάθεια ή λαϊκή προσπάθεια, από ανθρώπους οι οποίοι υποτίθεται ότι είναι θεσμικά παραδείγματα για τους άλλους, είναι κάτι το απολύτως απαράδεκτο. Ακόμα, πιο απαράδεκτο είναι αυτοί, οι οποίοι συμμετέχουν σε αυτό να ζητούν και τα ρέστα».

Επιπλέον, ο βουλευτής της ΝΔ αποκάλυψε «μου είπαν ότι επειδή υπήρχαν και «δικοί» μας, δηλαδή οργανωμένοι κατά κάποιο τρόπο στη ΝΔ, σε αυτό το συνονθύλευμα των ανεύθυνων στο γραφείο του κ. Βερβεσού, είπαν ότι δεν έπρεπε να αγγίξω το συγκεκριμένο ζήτημα. Δεν υπάρχουν δικοί μας, δικοί σας, δικοί τους, πρώτον απέναντι στο νόμο και, δεύτερον, σε ένα ζήτημα ζωής και θανάτου».

Επίσης, ο κ. Μπογδάνος ρωτήθηκε αν υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά για την τήρηση των νόμων, λέγοντας «δεν μπορώ να απαντήσω θεσμικά, ούτε μπορώ να υποκαταστήσω, αλλά ούτε και να σκεφτώ τι έχει μέσα στο νου του κάθε εισαγγελέας. Έχουμε ορισμένοι από εμάς μια ‘’ανωμαλία’’ να θέλουμε οι νόμοι να ισχύουν παντού, πάντα, χωρίς καμία εξαίρεση και το ίδιο για όλους

«Χθες όταν είπα το πρωί ότι πρόκειται να κάνω κοινοβουλευτική ερώτηση στον υπουργό Δικαιοσύνης, μια κοινοβουλευτική ερώτηση που κατά νου είχε την απόδοση ευθυνών, εφόσον όμως έχει ήδη προχωρήσει το θέμα στο πειθαρχικό του ΔΣΑ, όπως επίσης και δια της δικαιοσύνης με την κλήση του αρμοδίου ανακριτή ή εισαγγελέα, εγώ πιστεύω ότι είμαι καλυμμένος. Η (κοινοβουλευτική) αναφορά όμως πρέπει να γίνει», τόνισε.

Δείτε το βίντεο