«Βόμβα» Σ. Παπαδόπουλου: «Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μπήκαν στον πειρασμό να επηρεάσουν τη δικαιοσύνη»

24 mins read

Σε παραδοχή ότι επί κυβέρνησης  ΣΥΡΙΖΑ  στελέχη του κόμματος μπήκαν στον πειρασμό να επηρεάσουν την δικαιοσύνη για υποθέσεις για τις οποίες είχαν την αυταπάτη ότι θα μπορούσαν να αποκαλύψουν σκάνδαλα,  προχώρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών, ο κ.Παπαδόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά:

Πρέπει να σεβαστούμε οι πολιτικοί την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης. Υπήρχε επηρεασμός  από κάποιους από μας  που ήθελαν  μια πιο γρήγορη πορεία της δικαιοσύνης προς αυτά που νόμιζαν και είχαν και εδώ αυταπάτες, ότι θα μπορούσαν να αποκαλυφθούν. Υπήρξε επιχείρηση επηρεασμού, αλλά τα πρόσωπα της δικαιοσύνης δεν πρέπει να υπακούουν σε εντολές πολιτικών. Ότι και να έλεγε ο Παπαγγελόπουλος, δεν είχε καμία υποχρέωση ο δικαστικός που τον άκουγε να τον υπακούσει. Και αυτό ισχύει φυσικά και για όλους  τους υπουργούς.”

Μάλιστα ο κ.Παπαδόπουλος  έριξε βέλη κατά του Αλέξη Τσίπρα για τη φράση του περί ελέγχουν των αρμών της εξουσίας.

“Είδατε και το ζήτημα περί αρμών  της εξουσίας που είπε ο Αλέξης Τσίπρας συζητήθηκε πολύ στα όργανα μας. Ο Αλέξης Τσίπρας ομολόγησε ότι έφαγε και πολλές σφαλιάρες για αυτή την άποψη περί αρμών  της εξουσίας. Για να σας το πω και λίγο ιδεολογικά οι αρμοί της εξουσίας κατέχονταν για πάρα πολλές δεκαετίες από το σοβιετικό σύστημα και όμως το σοβιετικό  σύστημα κατέρρευσε και ας είχε τους αρμούς της εξουσίας. Γι’ αυτό το θέμα είναι οι ιδέες και πόσο αυτές επηρεάζουν τις ανάγκες της κοινωνίας και της χώρας.

Οι αρμοί της εξουσίας έχουν την ανεξαρτησία τους και την ιδιαιτερότητα τους και δεν πρέπει η κυβέρνηση και οι πολιτικοί να προσπαθούμε να ελέγξουμε τους αρμούς της εξουσίας αυτό είναι λαθεμένη προσέγγιση.

Ο κ.Παπαδόπουλος συνέχισε την κριτική του  κατά του κ.Τσιπρα με αφορμή την χθεσινή συνέντευξη του Νίκου Κωνσταντόπουλου στο Action 24.  O κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι “ μας  αιφνιδίασε ο Αλέξης Τσίπρας με το χαρακτηρισμό για  βρώμικο 89  γιατί το 89 είχε προκύψει το σκάνδαλο Κοσκωτά και η ανάληψη ευθυνών του Μένιου Κουτσόγιωργα και τα ζητήματα της κάθαρσης ήταν θέματα στην ημερήσια διάταξη.”

Όμως πρόσθεσε ότι ήταν λάθος της αριστεράς η παραπομπή του Ανδρέα Παπανδρέου στο ειδικό δικαστήριο:

“Πρέπει να ομολογήσουμε  τους λαθεμένους χειρισμούς που έκανε τότε η αριστερά με αυταπάτες για την κάθαρση. Ποινικοποίησε τις πολιτικές ευθύνες που είχε ο Ανδρέας Παπανδρέου γιατί η παραπομπή στο ειδικό δικαστήριο ήταν λάθος. Εδώ διαφωνώ με το Νίκο Κωνσταντόπουλο. Θεωρεί ότι καλώς κάναμε τότε και παραπέμψαμε τον Ανδρέα Παπανδρέου μαζί με τη Νέα Δημοκρατία στο ειδικό δικαστήριο. Λάθος ήταν λάθος.

Όμως δεν είναι βρώμικο το να προσπαθείς την κάθαρση. Είναι άλλη ιστορική πραγματικότητα το 89 σε σχέση με το σήμερα. Διαφωνώ και εγώ με τον ορισμό βρώμικο 89, θεωρώ ότι η τοποθέτηση του Νίκου Φίλη στην συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής ανασυγκρότησης ήταν πολύ πιο ολοκληρωμένη από ιδεολογικοπολιτική άποψη. Είχε τις αυταπάτες της η αριστερά αλλά αυτό δε σημαίνει ότι συμμετείχε σε μια βρώμικη υπόθεση.”

Αποστάσεις πήρε ο κ. Παπαδόπουλος και από τους χαρακτηρισμούς περί χουντικού νομοσχεδίου που έκανε ο Γιάννης Ραγκούσης στο σχέδιο νόμου που κατατέθηκε στη Βουλή για τις πορείες.

“Να αποφύγουμε τους ακραίους χαρακτηρισμούς και να ασχοληθούμε με την ουσία. Το θέμα είναι ότι αν υπάρχουν αντιδημοκρατικές διατάξεις σε αυτό το νομοσχέδιο να τοποθετηθούμε για να αλλάξουν  και να τις προσαρμόσουμε στην ευρωπαΐκή διάσταση της αντίληψης που έχουμε για το σεβασμό και των πολιτών και του δικαιώματος της κινητοποίησης. Να υπάρξει μια ισορροπία να καταλήξουμε σε μια χρυσή τομή”

Facebook Comments