«Βόμβες» στην κατάθεση Αγγελή για Τουλουπάκη – Ο διάλογος με το FBI

29 mins read

Με βόμβες τόσο για την συνολική εξέταση της υπόθεσης Novartis όσο και για την εισαγγελέα διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη ξεκίνησε η κατάθεση του αντιεισαγγελέα. διαφθοράς Ιωάννη Αγγελή.

Ο κ. Αγγελής χαρακτήρισε την έρευνα της υπόθεσης Novartis ως μια τρύπα στο νερό ενώ στην αρχική του τοποθέτηση επιτέθηκε με σφοδρότητα στην κ. Τουλουπάκη για το πως έχει χειριστεί την υπόθεση: «Μια τρύπα στο νερό έχει γίνει στη διερεύνηση της υπόθεσης Novartis. Δεν έχουμε πάρει από τις ΗΠΑ κανένα απειροελάχιστα νόμιμο στοιχείο. Όλα είναι παράνομα και στην υπόθεση Novartis έχει γίνει μια τρύπα στο νερό. Προκαλώ τον οποιονδήποτε να πει ένα νόμιμο αποδεικτικό μέσο που έχουμε κάνει. Κανένα. Άρα υπάρχει δόλος
Τι προκύπτει από τα έγγραφα: τα έγγραφα έχουν μόνο πληροφορίες” μας ξεκαθάρισαν από το FBI . Μας είπαν πως “δεν έχουμε ούτε ενδείξεις αλλά απλές πληροφορίες που δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε” Απέκρυπτε κάθε έγγραφο που λάμβανε η κ. Τουλουπάκη και μου έφερε οκτώ έγγραφα χωρίς αριθμό πρωτοκόλλου όταν τα ζήτησα. Αλλά τελικά κατάλαβα ότι μου απέκρυψε έγγραφα διότι ο κ. Τζουράς που είχε κάνει τις μεταφράσεις μου έδωσε περισσότερες μεταφράσεις απο τα συνολικά έγγραφα! Η κ. Τουλουπάκη αρνείται να δώσει έγγραφα και λέει ότι είναι απόρρητα διότι εάν τα δώσει θα αποδειχθεί ο δόλος της στην υπόθεση. Εγώ ξέρω τουλάχιστον δυο που δεν έχουν σταλεί στους κ. Σοφουλάκη και Ζάχαρη.»

Ο κ. Αγγελής αποκάλυψε και ένα διάλογο που είχε με τον υπεύθυνο του FBI στην Αθήνα Αριστείδη Παπαδάκο: «Ρώτησα ποσά έγγραφα εστάλησαν δεν μου απάντησε και αρνήθηκε να μου δώσει. Σε ερώτηση για ευθύνη πολιτικών προσώπων μου είπε δεν μπορώ να σας πω λεπτομέρειες αλλά γνωρίζω ότι δεν υπάρχει ευθύνη πολιτικών και ο Αμερικανός Πρέσβης έχει ενημερώσει και τον κ. Κοντονή και τον κ. Καλογήρου».

Μάλιστα όπως τόνισε του είχε ζητήσει η κ. Τουλουπάκη να ψάξει λογαριασμούς Έλληνα πολιτικού που το παιδί του σπουδάζει στην Βοστόνη και ο Αμερικανός πρέσβης είχε ενημερώσει τους υπουργούς δικαιοσύνης. «Μου είπε ακόμα ότι ο δικηγόρος που εμφανίζεται ως δικηγόρος μαρτύρων απειλεί μάρτυρες», συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια ο κ. Αγγελής εξήγησε γιατί ανέσυρε από την αρχείο την μήνυση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά: «Μη ύπαρξη αριθμού πρωτοκόλλου σε έγγραφα από τις ΗΠΑ. Η κ. Ράικου κίνησε νομότυπη δικαστική συνδρομή που διέκοψε η κ. Τουλουπάκη διότι δεν απάντησε στο αίτημα από τις ΗΠΑ πράγμα που το επεσήμανα στην κ. Τουλουπάκη ότι παρανομεί. Υπήρχε κάποιος ισχυρότερος και η κ. Τουλουπάκη μας έγραφε στα παλιά της τα παπούτσια και εμένα και την κ. Δημητρίου. Οι παρανομίες στη δικαστικής συνδρομής είναι ο βασικός λόγος για τον ενδεχόμενο δόλο της κ. Τουλουπάκη σε κατάχρηση εξουσίας και του ηθικού αυτουργού».

Ο κ. Αγγελής στη συνέχεια της τοποθέτησης του εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κ. Τουλουπάκη λέγοντας πως πρέπει να εκδιωχθεί από τη θέση της προκειμένου να γίνει σωστά η έρευνα για την υπόθεση Novartis. Απορώ γιατί η κ. Τουλουπάκη παραμένει σε αυτή την υπόθεση. Από την πρώτη στιγμή λέω ότι «αν θέλετε να βρείτε άκρη στην υπόθεση Novartis, διώξτε την κ. Τουλουπάκη». Είναι ανεπαρκής. Το έλεγα πολύ πριν της ανανεώσουν τη θητεία της. Το έγραψα σε υπόμνημά μου με στοιχεία. Απέκρυψαν όμως από το Συμβούλιο τα στοιχεία εναντίον της και ανανεώθηκε η θητεία. Το μόνο που έχει κάνει η κ. Τουλουπάκη στη Novartis είναι μια τρύπα στο νερό. Ο κ. Αγγελής στη συνέχεια της κατάθεσης του έριξε βόμβα εμπλέκοντας τον τέως πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στην αποπομπή της κ. Τουλουπάκη στην οποία όπως λέει είχε συμφωνήσει ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου: «Πήγαμε στον Καλογήρου . Συμφώνησε με την αποπομπή της κ. Τουλουπάκη. Θα ενημερώσω τον από πάνω είπε ο Υπουργός. Αυτός πρέπει να εγκρίνει. Ποιος είναι ο παραπάνω; Η απάντηση που έδωσε ήταν ο πρωθυπουργός. Ο κ. Τζανακόπουλος διαβεβαίωνε τον πρωθυπουργό πως μια τέτοια αποπομπή θα ήταν η καταστροφή της κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ . Αυτό είπε η Παπασπύρου. Στην ίδια γραμμή ήταν και ο Ρασπούτιν. Περιμέναμε την έγκριση από Τσίπρα για την αποπομπή της κ. Τουλουπάκη, που ποτέ δεν ήρθε! Η κ. Παπασπύρου μας είπε ο Πρωθυπουργός είναι σε δίλημμα να ακούσει τον Ρασπούτιν που του λέει ότι με την στρατηγική διώξεων θα κερδίζουμε τις εκλογές ή να διώξει την κ. Τουλουπάκη».

Στην συνέχεια ο κ. Αγγελής ανέφερε ότι η κ. Παπασπύρου μετά την ανανέωση της θητείας Τουλουπάκη είπε πως «αντί να διώξει ο Τσίπρας την Τουλουπάκη λόγω πολιτικού κόστους θα διώξει τον Ρασπούτιν στον επόμενο ανασχηματισμό. Όλοι ξέρουμε ποιος είναι ο Ρασπούτιν».

Facebook Comments