ΑρχικήΠολιτικήΒουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε μνημόσυνο ταγματασφαλιτών

Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε μνημόσυνο ταγματασφαλιτών

Μετά τις καταγγελίες της ΠΕΑΕΑ Σερρών και του ΜέΡΑ25, σοβαρό ζήτημα φαίνεται να προκύπτει εντός του ΣΥΡΙΖΑ με τον βουλευτή του νομού, Λευτέρη Αβραμάκη, ο οποίος συμμετείχε σε εκδηλώσεις εμφυλιοπολεμικού χαρακτήρα.

Συγκεκριμένα, η καταγγελία αφορά το γεγονός ότι ο κ. Αβραμάκης βρέθηκε στο ετήσιο μνημόσυνο διακοσίων μελών της ΠΑΟ (μιας από τις γνωστότερες φιλογερμανικές οργανώσεις της κατοχής) που σκοτώθηκαν σε μάχη με μαχητές του ΕΛΑΣ.

Ο κ. Αβραμάκης εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία υποστηρίζει ότι παρευρέθηκε στην εκδήλωση τυχαία καθώς βρισκόταν στην περιοχή και βλέποντας κόσμο στο καφενείο μπήκε να χαιρετίσει ορισμένους γνωστούς.

«Παρευρέθηκα, λοιπόν, στην εκδήλωση τυχαία, καθώς ευρισκόμουν στην περιοχή του Δήμου Ηράκλειας σε μία από τις καθιερωμένες προσωπικές περιοδείες μου ανά τον νομό. Περνώντας από την Τριάδα με σκοπό να επισκεφτώ τα καφενεία του χωριού είδα κόσμο μαζεμένο στο ηρώο και προσέγγισα για να χαιρετίσω κάποιους γνωστούς, ενώ η εκδήλωση ήταν σε εξέλιξη. Αποχώρησα σε σύντομο χρόνο και συνέχισα την περιοδεία μου στα υπόλοιπα χωριά», σημειώνει.

Τον κάλεσε σε εξηγήσεις Γεροβασίλη

Φαίνεται, όμως, ότι οι εξηγήσεις του κ. Αβραμάκη δεν έπεισαν την «Αυγή» καθώς σε άρθρο του Π. Κατσάκου, με τίτλο «Κάτι πιο ειλικρινές, σύντροφε Αβραμάκη;» στην τελευταία σελίδα της εφημερίδας, σημειώνεται ότι οι δικαιολογίες του βουλευτή κάνουν την κατάσταση ακόμα χειρότερη.

«Η παρουσία ενός βουλευτή της Αριστεράς σε μια τέτοια εκδήλωση μίσους δεν μπορεί να δικαιολογηθεί με επιχειρήματα του τύπου “είδα κόσμο και μπήκα να χαιρετήσω” καθώς αυτά υποτιμούν τη νοημοσύνη και προσβάλουν την ιστορία όλων όσων όσους ο Λ. Αβραμάκης τάχθηκε να υπηρετεί», σημειώνει ο Π. Κατσάκος.

Το ζήτημα πήρε διαστάσεις και εντός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας καθώς ο κ. Αβραμάκης κλήθηκε σε εξηγήσεις από την Γραμματέα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, σύμφωνα με πληροφορίες. Ο βουλευτής κινήθηκε στο ίδιο πλαίσιο με αυτό της ανακοίνωσής του και το θέμα θεωρείται λήξαν.