Βούλτεψη για Καψώχα: «Θράσος και μίσος από τους “Μετά θα λογαριαστούμε”»

26 mins read

Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή καθώς η βουλευτής της νέας Δημοκρατίας Σοφία Βούλτεψη εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το σύνθημα «μετά θα λογαριαστούμε» αλλά και τις απειλές κατά της κυβέρνησης που εκτόξευσε χθες με ανάρτηση του ο δημοσιογράφος Σωτήρης Καψιωχας.

«Αντί να καθίσουν ήσυχοι να περάσει η μπόρα προσπαθούν να διχάσουν το λαό και έχουν μπει όλοι σε μια διαδικασία απειλών. Τι είναι αυτό το «μετά θα λογαριαστούμε», ποιον απειλεί ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του; Είναι το καινούργιο ή εμείς ή αυτοί το καινούργιο ή θα μας τελειώσουν ή θα τους τελειώσουμε; Η χώρα κινδυνεύει και κάποιοι παίζουν στο Twitter. Ο ένας διασπείρει ψευδείς ειδήσεις για capital control ο άλλος απειλεί με χυδαιότητες παριστάνοντας τον Καραϊσκάκη .Και δεν είναι τυχαίοι είναι στελέχη σας είναι εδώ μέσα στη Βουλή. Αυτός ο κύριος δικαιολογείται τώρα ότι πήρε δάνειο από τον Καραϊσκάκη σε ποιους τα είχε πει αυτά ο Καραϊσκάκης στους έλληνες ή στους τούρκους και στον Μαχμούτ πάσα. Ας όψεται ο κύριος αυτός που δεν μπορούμε να χρησιμοποιούμε τη γλώσσα του διαφορετικά υπάρχει παράδειγμα αθυροστομίας για να του απαντήσουμε. Τέτοιο θράσος και τέτοιο μίσος και τζάμπα μάγκες εκ του ασφαλούς.»

Μάλιστα η κ. Βούλτεψη αναφέρθηκε και στα όσα συμβαίνουν στην Ιταλία και στην Ισπανία λέγοντας πως οι δύο αυτές χώρες δεν κατάφεραν έγκαιρα να πάρουν μέτρα λόγω της απλής αναλογικής και της ασυνεννοησίας που υπάρχει σε κυβερνητικό επίπεδο

«Ισπανία και Ιταλία είναι τα μοντέλα που μας διαφημίζετε απλή αναλογική, τρικομματική και τετρακομματική κυβέρνησης που δεν συνεννοούνται ποτέ μεταξύ τους.

Στην Ισπανία το είχανε ρίξει κανονικά στο σορολόπ , καλούσαν τον κόσμο σε εκδηλώσεις για την ημέρα της γυναίκας ενώ είχαν ήδη νεκρούς στην Ισπανία, τα κρούσματα ανέβηκαν κατακόρυφα αρρώστησαν όλες οι γυναίκες, η γυναίκα του πρωθυπουργού η γυναίκα του Ιγκλέσιας, η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Ίδια εικόνα και στην Ιταλία διαφωνίες μεταξύ κυβέρνησης και περιφερειών χιλιάδες κινέζοι στην Ιταλία για να γιορτάσουν την κινεζική Πρωτοχρονιά, κυβέρνηση μειοψηφίας δεν έχει δεδηλωμένη δεν έχει ψηφιστεί καν ο προϋπολογισμός.

Ίδρωσαν να κηρυχθεί η χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης».

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε ότι ο κορωνοϊός δεν σκοτώνει τον καπιταλισμό αλλά τον χαβαλέ και ότι οι πολίτες θέλω σταθερότητα για να γλιτώσουν απ’ αυτόν τον χαβαλέ

«Αυτά συμβαίνουν σε αυτές τις χώρες είναι αποτέλεσμα της ακυβερνησίας και της ασυνεννοησίας αυτά που μας διαφημίζετε συνέχεια με την απλή αναλογική και τις κυβέρνησης μειοψηφίας. Ο κορωνοϊός σκότωσε τον χαβαλέ δυστυχώς μαζί με χιλιάδες ανθρώπους, όταν τελειώσουν όλα αυτά δεν θα λογαριαστείτε μαζί μας θα λογαριαστείτε με τον λαό που θα καταργήσει στην πράξη την απλή αναλογική».

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιάννης Μουζάλας κατηγόρησε την κ. Βούλτεψη ότι αναφέρεται με υποτιμητικό τρόπο στην Ισπανία και την Ιταλία την ώρα που αυτές οι χώρες έχουν πολλούς νεκρούς.

«Είναι το λιγότερο απρέπεια όταν αυτές οι χώρες θρηνούν νεκρούς και βρίσκονται σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση η εισηγήτρια της Νέας Δημοκρατίας να προσπαθεί να πλήξει το πολιτικό σύστημα αυτών των χωρών , τα λάθη της απλής αναλογικής και λοιπά. Είναι απρέπεια, το μήνυμα της Βουλής πρέπει να είναι απόλυτη συμπαράσταση σε αυτή την τραγωδία που ζουν αυτές οι χώρες.»

Μάλιστα ο κύριος Μουζάλας ανέφερε ότι είναι εξαιρετική επιλογή για την κυβέρνηση πως όλα τα κόμματα της Βουλής υποστήριξαν το μένουμε σπίτι.

«Υποστηρίξαμε σαν αυτονόητο αυτό που ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας προέβαλε, το μένουμε σπίτι και ο λαός μας πειθάρχησε κατ´αλλους από εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση κατ´ άλλους από έλλειψη εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Ήμασταν όλοι σύμφωνοι σε αυτή τη θέση δεν είμαστε όμως σύμφωνοι ούτε μπορούμε να συμπαραταχθούμε σαν ΣΥΡΙΖΑ στην έλλειψη πρωτοβουλιών από την πολιτεία προκειμένου να ενισχυθεί άμεσα και γρήγορα το δημόσιο σύστημα υγείας».

Facebook Comments