Βούτσης: «Aν γίνουν εκλογές θα προκύψουν λόγω προσφυγικού»

14 mins read

«Στο προσφυγικό χρειάζεται εθνική στρατηγική και όχι ενέργειες που θα εκθέτουν τη χώρα», σημείωσε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο «Ελλάδα 94,3» και τον Βαγγέλη Γιακουμή, ο κ. Βούτσης υποστήριξε ότι οι ενέργειες της κυβέρνησης εκθέτουν τη χώρα και εκτίμησε ότι αν γίνουν εκλογές μέσα στον επόμενο χρόνο αυτές θα δεν θα προκύψουν λόγω της οικονομικής πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση αλλά λόγω των αδιεξόδων στο προσφυγικό. Ο Νίκος Βούτσης σημείωσε ότι το προσφυγικό θα απασχολήσει τη χώρα και την Ευρώπη για αρκετά χρόνια και υπογράμμισε ότι χρειάζεται εθνική συνεννόηση και συζήτηση στο υψηλότερο επίπεδο. Χρειάζεται εθνική συνεννόηση γιατί «το θέμα θα το έχουμε αρκετά χρόνια μπροστά μας και η συζήτηση με τη κυβέρνηση γίνεται σε πολύ υψηλό επίπεδο ειδικά τώρα που έχει φύγει από την ρητορική και πρακτική που δεν είναι ίδια με την πολιτική της πριν μερικούς μήνες», επεσήμανε.

Αναφορικά με τις εξελίξεις στην οικονομία ο Νίκος Βούτσης σημείωσε ότι η οικονομική κατάσταση επιτρέπει τολμηρές δημοσιονομικές κινήσεις, τις οποίες είχε «φροντίσει» η προηγούμενη κυβέρνηση κατηγορώντας, παράλληλα, τη Νέα Δημοκρατία ότι μέσω του φορολογικού νομοσχεδίου, «κλείνει το μάτι» προς το μεγάλο κεφάλαιο και τους ισχυρούς και όχι στους αδύνατους.

Ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε την ανησυχία του γιατί όπως είπε: «Η μεγαλύτερη και ιδιαίτερη ανησυχία μου από το πως κατέληξε η συνταγματική αναθεώρηση δεν ακουμπάει σε αυτά για τα οποία υπήρξε ανοιχτή διαφωνία, δηλαδή για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ή για την ερμηνευτική δήλωση του άρθρου 86 αλλά για την άρνηση να υπάρξει μία ομόφωνη υιοθέτηση στο άρθρο 5 όλων των δεσμεύσεων και των εγγυήσεων που αφορούν στα δικαιώματα των ανθρώπων στη σύγχρονη εποχή. Έχει να κάνει αυτό με το κατά πόσο και πως κάθε πολιτική δύναμη σκέφτεται με βάση τον ανθρωπισμό και τις κοινωνικές ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί μετά την 10ετή κρίση να επιλύει αυτά τα ζητήματα. Εκεί εστιάζεται η μεγαλύτερη ανησυχία μου, πόσο μάλλον που αυτό το άρθρο δεν το ψήφισε ούτε καν το ΚΙΝΑΛ».

Facebook Comments