Μπροστάρης ο Πολάκης στη διαμαρτυρία των υγειονομικών για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

17 mins read

Με τον Παύλο Πολάκη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ όπως η Ραλλία Χρηστίδου, τη Χαρά Καφαντάρη και την αναπληρώτρια τομεάρχη Υγείας Δώρα Αυγέρη να βρίσκονται στο πλευρό τους, εκατοντάδες υγειονομικοί διαδήλωσαν στην Αθήνα, αντιδρώντας στην υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών και την αναστολή καθηκόντων για ανεμβολίαστους επαγγελματίες υγείας.

Μάλιστα ο κ.Πολάκης, μίλησε κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας λέγοντας πως ο μη-εμβολιασμός τους θα έχει «απειροελάχιστες επιπτώσεις» στο σύστημα, ενώ αμέσως μετά πρόσθεσε ότι χρειάζεται πειθώ για να εμβολιαστούν…

 

Έξω από το υπουργείο Υγείας στην οδό Αριστοτέλους συγκεντρώθηκαν εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της Αττικής καθώς και εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, και ακολoύθησε πορεία προς τη Βουλή.

Η ΠΟΕΔΗΝ κάνει λόγο για «δυσαναπλήρωτα κενά που δημιουργούνται στη Δημόσια Υγεία», καλεί τους επαγγελματίες υγείας «έστω και τις τελευταίες ημέρες να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό», ξεκαθαρίζοντας όμως ότι «δεν πρόκειται να επιτρέψει συνάδελφοι να χάσουν τη δουλειά τους. Δεν πρόκειται να δεχθούμε την πλήρη αποδιοργάνωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με το μέτρο της υποχρεωτικότητας που επιβλήθηκε χωρίς λόγο. Δεν πρόκειται να δεχθούμε συγχωνεύσεις, καταργήσεις, ιδιωτικοποιήσεις του ΕΣΥ».

Συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη

Mε αίτημα κανένας εργαζόμενος “να μη χάσει τη δουλειά του” η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) πραγματοποιεί κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα.

Στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της στάσης εργασίας 10.00-15.00 που αποφάσισε η ΠΟΕΔΗΝ, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης. Οι υγειονομικοί κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα τονίζουν ότι δεν είναι ενάντια στον εμβολιασμό αλλά στην υποχρεωτικότητα και στις αναστολές εργασίας. Παράλληλα, εξηγούν ότι θα υπάρξουν μεγάλα κενά στο ΕΣΥ τα οποία θα δημιουργήσουν προβλήματα στους ανθρώπους που χρειάζονται ιατρική περίθαλψη.

Υπενθυμίζεται ότι με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Υγείας, έχουν εκδοθεί και επιδοθεί ή βρίσκονται στη διαδικασία επίδοσης, 5.895 πράξεις αναστολής για τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία. Αντίστοιχες πράξεις εκδίδονται τόσο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) όσο και για άλλους φορείς του υπουργείου Υγείας.

 

 

Facebook Comments