ΑρχικήΠολιτικήΧάρης Δούκας: «Η επιλογή της Πανεπιστημίου για τον Μεγάλο Περίπατο ήταν λάθος»

Χάρης Δούκας: «Η επιλογή της Πανεπιστημίου για τον Μεγάλο Περίπατο ήταν λάθος»

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας μίλησε στο MEGA για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη, αλλά και τις δράσεις που προτείνει για την αναβάθμιση της Αθήνας.

«Καίγονται τα καλοκαίρια μας και είμαστε στο ίδιο έργο θεατές», ήταν το σχόλιο του Χάρη Δούκα για τις φωτιές που ξέσπασαν τα τελευταία 24ωρα στη χώρα μας.

Ιδιαίτερα, αναφέρθηκε στο πεδίο της πρόληψης των πυρκαγιών τονίζοντας πως «στην Ελλάδα περίπου το 1/5 των χρημάτων του προϋπολογισμού για τις πυρκαγιές δίνονται για την πρόληψη. Η Ευρωπαϊκή Ένωση λέει ότι πρέπει να δίνονται περίπου τα μισά. Οι πυρκαγιές λόγω των συνθηκών δυστυχώς σταματάνε, σβήνουν στη θάλασσα και οι υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών δεν αρκούν».

Ακόμη, υπογράμμισε πως θα πρέπει να αλλάξει ο σχεδιασμός για τις πυρκαγιές, με την ενίσχυση της δασικής υπηρεσίας με σύγχρονα μέσα.

Οι τρεις στόχοι για τον Δήμο Αθηναίων
Ο υποψήφιος δήμαρχος αναφέρθηκε στους τρεις στόχους που έχει θέσει για τον δήμο Αθηναίων, οι οποίοι αφορούν τη βιωσιμότητα, τη μείωση της θερμοκρασίας στην πόλη και η πράσινη ενέργεια.

Στον τομέα της βιωσιμότητας δήλωσε πως η Αθήνα έχει χαμηλό ποσοστό πρασίνου (11%) συγκριτικά με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο (30%). Στόχος του είναι να φυτευτούν 5.000 δέντρα κάθε χρόνο στην πόλη, συνολικά 25.000 δέντρα την επόμενη πενταετία.

Δεύτερος στόχος είναι η μείωση της θερμοκρασίας στην Αθήνα κατά 5 βαθμούς Κελσίου τους καλοκαιρινούς μήνες, ακολουθώντας το παράδειγμα του Λος Άντζελες, της Καλιφόρνια και του Άμπου Ντάμπι.

Τέλος, τρίτος στόχος είναι η πράσινη ενέργεια η οποία θα μπορέσει να διαμοιραστεί σε ενεργειακά φτωχά νοικοκυριά.

Τα τρία βασικά προβλήματα της πόλης
Ακόμη, αναφέρθηκε στα τρία προβλήματα που αντιμετωπίζει η Αθήνα και πρότεινε τρόπους αντιμετώπισης. Ένα από αυτά αποτελεί ο Μεγάλος Περίπατος, ο οποίος έχει προκαλέσει κομφούζιο στην καρδιά της πόλης, την Πανεπιστημίου.

«Η προτεραιοποίηση της Πανεπιστημίου ήταν λάθος. Η προσέγγιση έπρεπε να γίνει σε άλλες περιοχές που έχουν πρόβλημα. Θα πρέπει να ξέρουμε ότι οποιαδήποτε δράση κάνουμε στο κέντρο της πόλης δημιουργεί μία σειρά από σημαντικά προβλήματα στις υπόλοιπες. Θα έκανα στοχευμένες δράσεις σε μικρότερους δρόμους. Νομίζω η έμφαση θα πρέπει να δοθεί σε γειτονιές που είναι παραμελημένες», δήλωσε.

Προβλήματα αποτελούν η ασφάλεια στις γειτονιές της Αθήνας, καθώς και το γεγονός ότι πρόκειται για μία πόλη που έχει χαμηλούς περιβαλλοντικούς δείκτες.

Τι είπε για την υποψηφιότητα Κασιδιάρη
Για την υποψηφιότητα του Ηλία Κασιδιάρη για τον δήμο Αθηναίων, ο κ. Δούκας ανέφερε πως η παράταξη στην οποία συμμετέχει ο καταδικασμένος για εγκληματική οργάνωση Κασιδιάρης δεν έκανε τίποτα από όσα υπόσχονταν.

«Ο Ηλίας Κασιδιάρης ήταν δημοτικός σύμβουλος και η παράταξει που συμμετέχει είναι χρόνια στον δήμο. Τι λοιπόν από αυτά που έλεγαν αυτός και η παράταξή του έκαναν; Έγινε ασφαλής η Αθήνα; Υπάρχει ασφάλεια στον Άγιο Παντελεήμονα; Εμείς λέμε, λοιπόν, ότι μπορούμε να το κάνουμε, ενώ ο κος Κασιδιάρης και η παράταξή του δεν το έκαναν», δήλωσε.

 

 

 

 

ΠΗΓΗ MEGA