ΑρχικήΠολιτικήΧρυσοχοΐδης: «Πρόκειται για ένα από τα πιο συγκλονιστικά περιστατικά που έχω ζήσει-...

Χρυσοχοΐδης: «Πρόκειται για ένα από τα πιο συγκλονιστικά περιστατικά που έχω ζήσει- Γίνεται έρευνα»

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ News και τον Γιώργο Κουβαρά, μίλησε το απόγευμα της Τρίτης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος αναφέρθηκε στο νέο περιστατικό γυναικοκτονίας.

Για το περιστατικό, που συνέβη στους Αγίους Αναργύρους και μάλιστα σχεδόν δίπλα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, ο κ. Χρυσοχοΐδης ανάφερε ότι πρόκειται “για ένα από τα πιο συγκλονιστικά περιστατικά που έχω βιώσει. Να φύγει μία νέα κοπέλα. Ό,τι κι αν με ρωτήσετε, ότι για να μου πείτε, αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι ένα διερευνήσουμε κάτω από ποιες συνθήκες διεξήχθη όλο αυτό το περιστατικό”.

Ο υπουργός συμπλήρωσε ότι “ακόμα και καλώς να έχουν γίνει όλα, όταν χάνεται μία ζωή τίποτα δεν είναι καλώς καμωμένο”.

Στην ερώτηση του Γιώργου Κουβαρά αν ο υπουργός θεωρεί ότι υπάρχουν ευθύνες στην αστυνομία για το περιστατικό, ο υπουργός απάντησε ότι “υπάρχουν πολύ συγκεκριμένα πρωτόκολλα τα οποία ακολουθεί ένας αστυνομικός για να διαχειριστεί το περιστατικό. Άρα λοιπόν θα πρέπει να εξεταστεί κατά πόσο εφαρμόστηκαν όλα αυτά και για τα οποία είναι εκπαιδευμένη η αστυνομία. Έχουμε πάνω από 17.000 αστυνομικούς που εκπαιδεύτηκαν σε αυτό, όμως αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι να διερευνηθεί πλήρως το περιστατικό. Πώς έχασε τη ζωή της η κοπέλα, τι έπρεπε να κάνει η αστυνομία και τι δεν έπρεπε να γίνει. Έχω πάρα πολλά ερωτήματα κι εγώ αλλά πρέπει να περιμένουμε, να μην πάρουμε αποφάσεις εν θερμώ. Αυτή τη στιγμή οφείλουμε να τρέξουμε τις έρευνες γρήγορα ώστε να τελειώσει αυτή η εξέταση σε ελάχιστες μέρες. Ο εισαγγελέας έχει ζητήσει όλο το υλικό. Να δούμε τι ακριβώς συμβαίνει και να διορθώσουμε ό,τι πρέπει”.

Ο υπουργός συμπλήρωσε ότι “αυτό που πρέπει εμείς να κάνουμε- εγώ πρωτίστως ως πολιτικός προϊστάμενος της αστυνομίας- είναι να προστατεύουμε τους πολίτες. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι θα ελέγξουμε πλήρως και θα κάνουμε έρευνα σε βάθος ούτως ώστε η να  αποδοθεί η οποιαδήποτε αμέλεια ή αδράνεια ή παράλειψη”.