Δείπνο «ιφτάρ» για Δένδια- Τσαβούσογλου την Πέμπτη

10 mins read

O υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, μεταβαίνει την Πέμπτη στην Άγκυρα όπου θα συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου. 

Οι δύο ΥΠΕΞ θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση και στη συνέχεια θα υπάρξουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών και κοινές δηλώσεις στον Τύπο.

Από ελληνικής πλευράς, στην αντιπροσωπεία θα συμμετάσχει ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την οικονομική διπλωματία Κώστας Φραγκογιάννης, καθώς και η υπηρεσιακή ηγεσία του υπουργείου.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο κ. Τσαβούσογλου θα παραθέσει μετά, προς τιμήν του Νίκου Δένδια, δείπνο «ιφτάρ», λόγω της έναρξης του ραμαζανιού.

Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών αναμένεται να συζητηθούν οι διμερείς σχέσεις, τόσο πολιτικές όσο και οικονομικές, καθώς και οι διεθνείς εξελίξεις με έμφαση στις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας, συμπεριλαμβανομένου του μεταναστευτικού-προσφυγικού, αλλά και οι περιφερειακές εξελίξεις με έμφαση στην Λιβύη και τη Συρία.

Έπειτα από ανταλλαγή αρκετών τηλεφωνημάτων ανάμεσα σε Αθήνα και Άγκυρα, αλλά και με την προσοχή στραμμένη στις Βρυξέλλες (ΝΑΤΟ), αποφασίστηκε τελικά το ταξίδι του κ. Δένδια να πραγματοποιηθεί… σε δύο δόσεις. 

Σήμερα το πρωί ο κ. Δένδιας θα μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη, όπου θα συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη όχι στο Φανάρι, αλλά στο Σισμανόγλειο Μέγαρο, όπου στεγάζεται το γενικό προξενείο της Ελλάδας. Εν συνεχεία θα επιστρέψει στην Αθήνα προκειμένου να συμμετάσχει στην τηλεδιάσκεψη του ΝΑΤΟ. Και αύριο (μετά το μεσημέρι) θα μεταβεί στην Αγκυρα προκειμένου να συναντηθεί με τον κ. Τσαβούσογλου.

Facebook Comments