ΑρχικήΠολιτικήΔείτε σε ποιες περιοχές φυτεύει 3.000 δέντρα ο δήμος Αθηναίων (photos)

Δείτε σε ποιες περιοχές φυτεύει 3.000 δέντρα ο δήμος Αθηναίων (photos)

Η «Ανάπλαση Αθήνας ΑΕ» ξεκίνησε το έργο της προμήθειας, μεταφοράς και φύτευσης 2975 μεγάλων δένδρων σε συνεργασία ( καθοδήγηση – υπόδειξη χώρων ) με τις αρμόδιες διευθύνσεις του Δήμου Αθηναίων. 

Το έργο δημοπρατήθηκε στις 28/06/2023 και είναι μέρος του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ: α) του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, β) του Δήμου Αθηναίων, γ) της «Αττικό Μετρό Α.Ε» και 4) της «Ανάπλαση». Το έργο χρηματοδοτείται από το ΠΔΕ του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών.

Ο Λόφος του Στρέφη | InExarchia.gr

Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε, η «Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε», σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων και τον ΟΠΑΝΔΑ, ξεκινάει άμεσα την ανακατασκευή της παιδικής χαράς του Λόφου του Στρέφη, σε συνέχεια των από 23/05/2023 δημοπρατήσεων για την κατασκευή των παιδικών χαρών:

α) στο πάρκο Κοροπούλη, στα Σεπόλια (4η δημοτική κοινότητα), εμβαδού 170 τ.μ., β) στο πάρκο Δρακοπούλου, στα Άνω Πατήσια (5η δημοτική κοινότητα), εμβαδού 367 τ.μ., γ) στο πάρκο Κύπρου και Πατησίων, στην Κυψέλη (6η δημοτική κοινότητα), εμβαδού 181 τ.μ. και δ) στο λόφο Στρέφη στα Εξάρχεια (1η δημοτική κοινότητα ), εμβαδού 200 τ.μ.

Πλατεία, πάρκο στα Ανω Πατήσια: Φωτογραφίες Πάρκου Δρακοπούλου

Ως τις 04/12/2023 ολοκλήρωσε και παρέδωσε

Δ. Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) τις πρώτες τρεις. Η χρηματοδότηση των κατασκευών γίνεται από ίδιους πόρους της «Ανάπλαση Αθήνας Α.Α.»