«Δεν ντρέπεσαι λίγο;»- Η στιγμή που ο Μητσοτάκης απευθύνθηκε στον ενικό στον Τσίπρα

21 mins read

Άγρια κόντρα ξέσπασε μεταξύ Κυριάκου Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα στη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή για τις παρακολουθήσεις.

«Γίνατε και Σαμαρικός και Καραμανλικός κ. Τσίπρα, είναι ένα επίτευγμα», σχολίασε ειρωνικά ο πρωθυπουργός, ξεκινώντας τη δευτερολογία του. «Να σας πω όμως ότι η εμμονή σας να παρουσιάζετε την παράταξή μας διχασμένη πέφτει στο κενό», πρόσθεσε και προκάλεσε τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις αιχμές που άφησε χρησιμοποιώντας τα ονόματα των δύο πρώην προέδρων της ΝΔ, αν τολμά να προχωρήσει σε πρόταση δυσπιστίας. «Κάντε επιτέλους πρόταση δυσπιστίας για να διαπιστώσετε πόσο ομοιογενής είναι η κοινοβουλευτική μας ομάδα. Έχει παρέλθει το εξάμηνο από την τελευταία πρόταση δυσπιστίας, που κάνατε για έναν χιονιά».

Τα πνεύματα οξύνθηκαν ακόμη περισσότερο όταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υιοθέτησε πλήρως και το σενάριο σύμφωνα με το οποίο η κυβέρνηση παρακολουθούσε τον Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης, όπως ο Κωστής Χατζηδάκης. «Είναι δυνατόν να υπονοείτε πως παρακολουθούσα εγώ υπουργό της κυβέρνησης; Ντροπή σας. Δεν ντρέπεστε λίγο; Γνωρίζομαι τόσα χρόνια με τον κύριο Χατζηδάκη, να μάθω τι; Πότε θα αυξήσουμε τις συντάξεις; Πότε θα δώσει επιδόματα;», διερωτήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Με τον κ. Χατζηδάκη γνωριζόμαστε 30 χρόνια, είναι αντιπρόεδρος της ΝΔ. Ντροπή σας και μόνο που υπονοείτε ότι παρακολουθούσα υπουργό της κυβέρνησης. Δεν ντρέπεσαι λίγο;», ανέφερε οργισμένος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, χρησιμοποιώντας μάλιστα ενικό για να δείξει την αγανάκτηση που τον διακατείχε για όσα άκουσε προηγουμένως από τον κ. Τσίπρα. «Κάποιοι στην άλλη άκρη του Αιγαίου θα χαίρονται πολύ όταν υπάρχον δημοσιεύματα που υπονοούν ότι ο πρωθυπουργός παρακολουθεί τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ», παρατήρησε ο πρωθυπουργός, στηλιτεύοντας έτσι την τυφλή υιοθέτηση των επικίνδυνων για την εθνική ασφάλεια δημοσιευμάτων περί παρακολούθησης του στρατηγού Φλώρου.

Στο θέμα του στρατηγού Φλώρου επανήλθε ο πρωθυπουργός και σε άλλο σημείο της ομιλίας του. «Είπατε κ. Τσίπρα επί λέξει “το παράνομο λογισμικό predator που λειτουργούσε στο γραφείο σας”. Είστε ψεύτης. Δεν σας επιτρέπω να αφήνετε τέτοια υπονοούμενα χωρίς στοιχεία. Έχετε στοιχεία; Πάρτε το βήμα. Ανεβείτε. Δεν ντρέπεστε να τα λέτε αυτά τα πράγματα και να αφήνετε τέτοια υπονοούμενα; Αν γνωρίζετε ότι ο Α/ΓΕΕΘΑ ήταν υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ, από πού το ξέρετε; Πήγατε στον κ. Ντογιάκο, προσκομίσατε αποδείξεις; Ο κ. Ντογιάκος -επειδή είπατε να πάμε μαζί- ο μόνος για τον οποίο δεν ισχύει απόρρητο. Σωστά είπατε. Όλα τα στοιχεία υπάρχουν. Ο κ. Ντογιάκος μπορεί να ψάξει και να καταλήξει σε συμπεράσματα. Άρα ως προς τι αυτοί οι ακτιβισμοί; Η Δικαιοσύνη δεν είναι ακτιβισμός και θέατρο. Δεν πρόκειται να επιτρέψω να μετατραπεί αυτή η αίθουσα και η αντιπαράθεση σε θέατρο του παραλόγου», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «Επειδή μου ζητήσατε να κάνω μηνύσεις και γιατί δεν κάνω μηνύσεις σε δημοσιογράφους, αν κρίνετε ότι θίγεστε από αυτά που λέει ο τέως υπουργός Δικαιοσύνης, ο κ. Παρασκευόπουλος, η κυρία Κωνσταντοπούλου, γιατί δεν κάνετε μήνυση εσείς στον κ. Κοντονή;».

Facebook Comments