Δεν ψήφισαν το Ταμείο Ανάκαμψης οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

17 mins read

Οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισαν 2 φορές για το Ταμείο Ανάκαμψης, τόσο στις 17/4/2020 όσο και στις 15/5/2020.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει και η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη:

Οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ απείχαν 2 φορές από την ψηφοφορία για το Ταμείο Ανάκαμψης:
-17/4/2020
Υπέρ 395,Κατά 171,Αποχή 128 (ΣΥΡΙΖΑ)
-15/5/2020
Υπέρ 505,Κατά119 ,Αποχή
69 (ΣΥΡΙΖΑ).Ο ΣΥΡΙΖΑ απέχει από την εθνική προσπάθεια και ζητάει τα ρέστα!

Μάλιστα, η κ. Σπυράκη όταν ήταν καλεσμένη σε τηλεοπτική εκπομπή με τον Δημήτρη Παπαδημούλη είπε χαρακτηριστικά:

Οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για δεύτερη φορά απήχαν και δεν υποστήριξαν στο Ευρωκοινοβούλιο τη δημιουργία του Ταμείου Ανάκαμψης. Όσο ο ΣΥΡΙΖΑ εσωτερικού βρίσκεται υπό την επήρεια του «συνδρόμου της Θεσσαλονίκης» εξαγγέλλοντας μέτρα με λεφτά που δεν υπάρχουν , ο ΣΥΡΙΖΑ εξωτερικού απέχει από την εθνική προσπάθεια για ευρωπαική χρηματοδότηση.

Η Κοινή δήλωση ποθ εξέδωσαν οι Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αναπτύσσοντας τις θέσεις τους για το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο, τους Ίδιους Πόρους και το Σχέδιο Ανάκαμψης και δικαιολογούν την απόφασή τους

Κατέθεσαν συγκεκριμένες προτάσεις για ένα Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης ύψους 1,5 τρις ευρώ, το οποίο να χρηματοδοτείται από αέναα ομόλογα με μηδενικό επιτόκιο και να χρησιμοποιεί επιχορηγήσεις και όχι δάνεια.

Διεκδικούν όπως αναφέρουν, πρόσθετες πιστώσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού στο Πολυετές Δημοσιονομικό Προϋπολογισμό 2021-2027 ύψους 1,3 τρις.

Η αύξηση αυτή, τονίζουν, είναι απαραίτητη για να στηριχτούν πολιτικές κοινωνικής και περιφερειακής συνοχής, προστασίας του περιβάλλοντος, της απασχόλησης, της δημόσιας υγείας, του τουρισμού και του πολιτισμού.

Ασκούν κριτική στην Κομισιόν για την καθυστέρησή της να υποβάλει την πρότασή της για το Ταμείο Ανάκαμψης και θεωρούν εντελώς ανεπαρκές και αδύναμο το πακέτο του Eurogroup ύψους 540 δις ευρώ.

Καταλήγουν ότι το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου έχει θετικά στοιχεία, τα οποία υποστήριξαν με την ψήφο τους και αναφέρουν: «Επιλέξαμε την αποχή στην ψήφο επί του συνόλου γιατί το συμβιβαστικό ψήφισμα υπό την πίεση των δεξιών πολιτικών ομάδων δεν περιλαμβάνει τις συγκεκριμένες προτάσεις και τις κόκκινες γραμμές του Ευρωκοινοβουλίου για το αναγκαίο ύψος του Ταμείου Ανάκαμψης και τον Νέο Πολυετή Προϋπολογισμό, γεγονός που διευκολύνει την συρρίκνωσή τους από την Κομισιόν και κυρίως το Συμβούλιο και την αγνόηση του Ευρωκοινοβουλίου σε έναν τελικό ανεπαρκή συμβιβασμό που ήδη μεθοδεύεται στο Ευρωπαϊκό παρασκήνιο».

Facebook Comments