Δεύτερη συνάντηση Τσίπρα- Ράμμου: «Υπάρχουν δικαστές στην Αθήνα, το φως θα νικήσει το σκοτάδι»

12 mins read

«Καρφιά» έριξε για το θέμα των παρακολουθήσεων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μετά τη συνάντησή του με τον επικεφαλής  της ΑΔΑΕ, Χρήστο, Ράμμο, καθώς τόνισε: «Ευτυχώς υπάρχουν ακόμα δικαστές εις τας Αθήνας. Και το φως της Δημοκρατίας για ακόμα μία φορά νίκησε το σκοτάδι».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ,Αλέξης Τσίπρας, είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών, Χρήστο Ράμμο, με τον δεύτερο να  τον ενημερώνει σχετικά με τις πορείες των ερευνών στο θέμα των υποκλοπών και τον Αλέξη Τσίπρα να έχει υποβάλλει σχετικό αίτημα.

Ο Χρήστος Ράμμος έχει αιτηθεί τη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, προκειμένου να ενημερώσει για τα αποτελέσματα των ελέγχων που αφορούν τις υποκλοπές.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τον επικεφαλής της ΑΔΑΕ να τον ενημερώσει σχετικά με τα ευρήματα της έρευνας που πραγματοποίησε στους τηλεφωνικούς παρόχους στο πλαίσιο της υπόθεσης των υποκλοπών.

Η ΑΔΑΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ ερμηνεύουν τόσο το Σύνταγμα όσο και τον εφαρμοστικό νόμο που ψηφίστηκε πριν από λίγες μέρες. Ότι δηλαδή δίνει το δικαίωμα ενημέρωσης στον πρόεδρο της Βουλής, στον υπουργό Δικαιοσύνης και στους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων για αντίστοιχες περιπτώσεις.

Το απόγευμα της Τρίτης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, αναμένεται να συναντηθεί με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συναντηθούν στις 18:00 στο Προεδρικό Μέγαρο.

Η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, θα περάσει το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου και θα συναντηθεί με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Το γεγονός ότι οι δυο τους έχουν να συναντηθούν δύο ολόκληρα χρόνια, αρκούσε για να δώσει τροφή για σχόλια.

Facebook Comments