Δήλωση Χρυσοχοΐδη για τα μέτρα στην ΕΛΑΣ μετά τον τρίτο θάνατο αστυνομικού από Covid-19

10 mins read

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, προχώρησε σε διαβεβαιώσεις ότι γίνονται όλα όσα απαιτούνται για την διαφύλαξη της υγείας του προσωπικού της Αστυνομίας, από την πανδημία, με την τήρηση όλων των κανόνων γεγονός που έχει οδηγήσει σε μη μαζικά κρούσματα covid.

«Αυτή στιγμή τα κρούσματα στη ΓΑΔΑ που έχει 50.000 αστυνομικούς είναι 50 και πανελλαδικά τα κρούσματα είναι 387, σε σύνολο 55.000 και πλέον χιλιάδων υπαλλήλων», σημείωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Και πρόσθεσε «εφαρμόζονται πλήρως και με ευλάβεια όλα τα μέτρα και με αυστηρή επιτήρηση με εντολές της ηγεσίες».

Σημειώνεται ότι η δήλωση του υπουργού έρχεται μετά την γνωστοποίηση πως και τρίτος αστυνομικός, που νόησε από κορωνοϊό, έχασε την ζωή του.

Πρόκειται για έναν 55χρονο που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του νοσοκομείου της Κατερίνης και υπηρετούσε στο Αστυνομικό Τμήμα της Πιερίας.

«Οι φυλακές στον Ασπρόπυργο θα ξεκινήσουν στα τέλη 2021»

Κατά την τοποθέτησή του στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής για τις νέες ρυθμίσεις της σωφρονιστικής νομοθεσίας, ο υπουργός διαμήνυσε πως η κατασκευή των νέων φυλακών στον Ασπρόπυργο που θα αντικαταστήσουν αυτές στον Κορυδαλλό θα ξεκινήσει στα τέλη του 2021.

«Στον Ασπρόπυργο άρχισε η ισοπέδωση του οικοπέδου. Πιστεύω το αργότερο μέχρι τέλος του άλλου χρόνου θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες και θα ξεκινήσει ανέγερση των σύγχρονων φυλακών», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο υπουργός προστασίας του πολίτη άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να κάνει αποδεκτή την πρόταση της κ. Γιαννάκου σύμφωνα με την οποία θα πρέπει να απαγορευτεί σε μεγάλους ναρκέμπορους η δυνατότητα να πηγαίνουν στις αγροτικές φυλακές.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα