Δημοσκόπηση Opinion Poll: Κυριαρχία ΝΔ, ιστορικό χαμηλό για τον ΣΥΡΙΖΑ

18 mins read

Η νέα δημοσκόπηση Opinion Poll επιβεβαιώνει την πολιτική κυριαρχία της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς καταγράφεται ξανά μεγάλη διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα, η ΝΔ συγκεντρώνει το 38% των προτιμήσεων στην πρόθεση ψήφου, έναντι του 40,3% τον Σεπτέμβριο, διατηρεί ωστόσο το προβάδισμά της έναντι του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος σημειώνει πτώση 1.4%, καταγράφοντας ιστορικό χαμηλό στις έρευνες από τις περυσινές εκλογές, με 18.1%. Η πτώση του ΣΥΡΙΖΑ οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι το 54% δηλώνει ότι δεν είναι ικανοποιημένο από τον τρόπο που ασκεί αντιπολίτευση.

Από τα υπόλοιπα κόμματα όλα εμφανίζουν μικρές αυξήσεις και κυρίως το ΚΙΝΑΛ το οποίο ξεκινώντας από 4.5% τον Μάιο φτάνει τώρα το 6.7%.

δημοσκόπηση Opinion Poll

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται κατά 32.1% της καταλληλότητας για πρωθυπουργός συγκεντρώνοντας το 49.4% από 52.7% τον Σεπτέμβριο, έναντι 17.3% του Αλέξη Τσίπρα από 19.4% τον Σεπτέμβριο.

δημοσκόπηση Opinion Poll

Το 56% δηλώνει ικανοποιημένο συνολικά από το έργο της Κυβέρνησης. Το αντίστοιχο ποσοστό τον Ιούλιο ανερχόταν σε 62%. Πάντως θετική άποψη έχει το 30.9% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και το 73.7% των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ. Από τους ψηφοφόρους της ΝΔ ικανοποιημένο δηλώνει το 82.4%.

δημοσκόπηση Opinion Poll

Τα ευρήματα για αντιμετώπιση του κορωνοϊού, τα ελληνοτουρκικά και την Χρυσή Αυγή

Ενδιαφέροντα είναι τα ευρήματα για το πώς βλέπουν οι πολίτες τα πιο σημαντικά θέματα της ατζέντας όπως η αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, τα ελληνοτουρκικά και η δίκη της Χρυσής Αυγής.

Σε ερώτημα του γκάλοπ πόσο αισιόδοξος είστε για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού στη χώρα, διακρίνεται μία επιφύλαξη με τον 14% να απαντά «πολύ» και το 37% «αρκετά», ενώ το 31% απαντά «λίγο». Πάντως το 67% δηλώνει ικανοποιημένο από τον τρόπο που έχει χειριστεί την πανδημία συνολικά η Κυβέρνηση (70% τον Σεπτέμβριο).

δημοσκόπηση Opinion Poll

Το 52% εμφανίζεται θετικό υπέρ της έναρξης διερευνητικού διαλόγου ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία ενώ το 45% να έχει αντίθετη άποψη. Το 58% δηλώνει ικανοποιημένο από τον τρόπο που χειρίζεται η κυβέρνηση τα προβλήματα με την Τουρκία.

δημοσκόπηση Opinion Poll

Το 85% δηλώνει ικανοποιημένο από την συνολική καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής συμμορίας.

Το 48% δηλώνει ικανοποιημένο με το σχέδιο που το Υπουργείο Παιδείας άνοιξε και λειτουργεί τα σχολεία.

Το 72% δηλώνει ικανοποιημένο από τον Νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα και προβλέπει ότι οι αλλοδαποί που θέλουν να γίνουν Έλληνες και βρίσκονται νομίμως στην Ελλάδα θα πρέπει να δίνουν εξετάσεις για να αποδεικνύουν την γνώση της Ελληνικής γλώσσας.

Οι δημοφιλέστεροι υπουργοί

Τέλος, οι υπουργοί για τους οποίους το κοινό έχει διαμορφώσει θετική άποψη είναι κατά σειρά οι Νίκος Δένδιας, Βασίλης Κικίλιας και Τάκης Θεοδωρικάκος. Τις 10 πρώτες θέσεις συμπληρώνουν οι Υπουργοί Νίκος Παναγιωτόπουλος, Μιχάλης Χρυσοχοίδης, Κυριάκος Πιερρακάκης, Χρήστος Σταικούρας, Κωστής Χατζηδάκης, Κώστας Τσιάρας και Γιάννης Βρούτσης.

Δείτε ολόκληρη την δημοσκόπηση εδώ.

Facebook Comments