Δημοσκόπηση Marc: Το 4% του ΣΥΡΙΖΑ πάει… ΝΔ!

11 mins read

Το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της Marc μόνο ευοίωνα δεν δείχνει τα πράγματα για τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού στο ερώτημα τι πιστεύετε αν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμη κυβέρνηση, το 52,6% απαντά πως τα πράγματα θα ήταν χειρότερα.

Το 26,7% δηλώνει «περίπου τα ίδια», ενώ μόλις το 15,6% πιστεύει πως τα πράγματα θα ήταν καλύτερα.

Στο ερώτημα για τον καλύτερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παίρνει… ψήφο εμπιστοσύνης από το 58,1%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας μόλις από το 24,8% των ερωτηθέντων.

δημοσκόπηση

Η ΝΔ παρουσιάζει μια ισχυρότατη συσπείρωση της τάξης του 86%, δηλαδή από τους 100 που ψήφισαν το 2019 ΝΔ, οι 86 θα την ψήφιζαν και τώρα.

δημοσκόπηση

Μόλις οι 6 στους 10 δηλώνουν «πίστη» στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά αυτό δεν είναι το χειρότερο για την Κουμουνδούρου. Κι αυτό διότι υπάρχει μια «διαρροή» της τάξης του 11,6% προς την ΝΔ. Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Marc, Θωμά Γεράκη, αυτό «μεταφράζεται» σε ένα ποσοστό περίπου 4% του εκλογικού σώματος. Άρα ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει 4% από το περσινό ποσοστό του, αλλά ταυτόχρονα η ΝΔ «καρπώνεται» το ποσοστό αυτό, που σημαίνει πως η διαφορά είναι της τάξης του 8%.

Εντω μεταξύ η διαφορά στις τελευταίες εθνικές εκλογές ήταν επίσης πάνω από 8% (σ.σ. 39,85% η ΝΔ έναντι 31,53% του ΣΥΡΙΖΑ). Έτσι, με βάση την συγκεκριμένη δημοσκόπηση και τα περσινά εκλογικά αποτελέσματα, η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων «εκτοξεύεται» στις 16 μονάδες.

Η συσπείρωση των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ με βάση την δημοσκόπηση

δημοσκόπηση

Ο αντίκτυπος των υποθέσεων Μιωνή-Καλογρίτσα

Στο ερώτημα τι φταίει για την ύφεση, οι πολίτες απαντούν η πανδημία σε ποσοστό 52,2, ενώ μόλις το 16,8% κατηγορεί την κυβέρνηση. Ευρωπαϊκή Ένωση και παράγοντες της αγοράς βρίσκονται στις επόμενες θέσεις.

δημοσκόπηση δημοσκόπηση

Μεγάλη ανησυχία για τις απολύσεις, την υγεία και το εισόδημα.

δημοσκόπηση

Το ζήτημα της ασφάλειας

Πηγή: Alpha

Facebook Comments

Τελευταία Νέα