Διαγραφή Κοντονή στον ΣΥΡΙΖΑ- Νέος γύρος κρίσης

18 mins read

Το φινάλε μιας προαναγγελθείσας διαγραφής ήρθε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, με το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ να ακακοινώνει πως ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, «απεμπόλησε το δικαίωμα να είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Ο Σταύρος Κοντονής παραμένει απαρέγκλιτα, σύμφωνα με δήλωσή του, “κομμουνιστής στην ανανεωτική Αριστερά”. Προφανώς κανένας δεν μπορεί να του αφαιρέσει αυτό το δικαίωμα.

Το δικαίωμα όμως να είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία το απεμπόλησε ο ίδιος από τη στιγμή που αποφάσισε να στραφεί κατά του κόμματός του όχι μόνο με ανυπόστατες κατηγορίες για τον ποινικό κώδικα που εκ των πραγμάτων ευνοούν την προπαγάνδα και τα fake news της ΝΔ, αλλά και με απαράδεκτους, συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς για συντρόφους του. Επέλεξε με τη στάση του να προσπαθήσει να αμαυρώσει μια τεράστια λαϊκή νίκη ενάντια στην εγκληματική δράση των νεοναζί.  

Ο καθείς και οι επιλογές του».

Τι προηγήθηκε

Η σύγκρουση ξεκίνησε από το πρωί της Πέμπτης, όταν ο κ. Κοντονής, μιλώντας στον ΑΝΤ1, υποστήριξε ότι προκύπτουν πολιτικές ευθύνες, ότι είχε επισημάνει εγκαίρως στον τότε πρωθυπουργό τις ενστάσεις του και υπονόησε ότι αυτός ήταν και ο λόγος που ο ίδιος αντικαταστάθηκε στο υπουργείο από τον Μιχάλη Καλόγηρου.

Κοντονής: «Είναι άθλιοι, συκοφάντες και ψεύτες»

Στη συνέχεια, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης επανήλθε, μιλώντας στο OPEN, όπου απάντησε στην πρώτη ανακοίνωση-φωτιά του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία αποκάλεσε «μνημείο συκοφαντίας και σταλινισμού».

«Μετά από 41 χρόνια στην Αριστερά, λένε ότι γίνομαι 5η φάλαγγα της Δεξιάς. Είναι άθλιοι, συκοφάντες και ψεύτες», ανέφερε χαρακτηριστικά, απαντώντας εκ νέου στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, μέσω της οποίας η Κουμουνδούρου τον κατηγορούσε πως «υιοθετεί τα fake news της ΝΔ» και πως «οι δηλώσεις του είναι απαράδεκτες και αντικειμενικά εξυπηρετούν πολιτικά συμφέροντα εχθρικά προς την Αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κ. Κοντονής, μεταξύ άλλων, ανέφερε πως είχε προειδοποιήσει για τον νέο Ποινικό Κώδικα ότι κάποιες αλλαγές «θα έριχναν στα μαλακά τη Χρυσή Αυγή».

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε: «Εγώ, όταν ήμουν υπουργός, είχα πει ότι υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορούμε να πάμε με αυτόν τον Ποινικό Κώδικα. Αν δεν αλλάξουν συγκεκριμένα άρθρα, δεν μπορεί η κυβέρνηση να πάρει την πολιτική ευθύνη. Είχα μιλήσει για τη μετατροπή του αδικήματος της δωροδοκίας, για τη στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων, για τα θέματα του βιασμού, όπως και για τα βασανιστήρια».

«Αυτό που προπαγάνδισε η Νέα Δημοκρατία, ότι εγώ παραιτήθηκα δήθεν για το συγκεκριμένο θέμα, είναι απολύτως ψευδές. Δεν έχω δεκαετίες στην πολιτική, 41 χρόνια είμαι κομμουνιστής στην Ανανεωτική Αριστερά κι εκεί παραμένω απαρέγκλιτα», ανέφερε επίσης ο Σταύρος Κοντονής.

Facebook Comments