ΑρχικήΠολιτικήΔιάλογοι σήψης! Παρουσία Τσίπρα, ο Καμμένος ζητούσε από τον Παπαγγελόπουλο παρέμβαση Ζαγοραίου

Διάλογοι σήψης! Παρουσία Τσίπρα, ο Καμμένος ζητούσε από τον Παπαγγελόπουλο παρέμβαση Ζαγοραίου

Η εικόνα που περιγράφει ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος στον Παναγιώτη Τζένο σε συνομιλία που είχαν -και την οποία ο δημοσιογράφος έχει αποτυπώσει σε σημειώσεις- είναι δυσώδης και αποπνέει ατμόσφαιρα πολιτικής σήψης.

Στον διαλογο που ακολουθεί, ο Πάνος Καμμένος προέτρεπε τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο,  ενώπιον του Αλέξη Τσίπρα, να διατάξει ανώτατο δικαστικό λειτουργό «να δέσει» τους εκδότες των Παραπολιτικών για εγκληματική οργάνωση – η πιστή διήγηση μιας απίστευτης συζήτησης στο γραφείο Τσίπρα στη Βουλή.

Ακολουθεί η συνομιλία του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, με τον Διευθυντή των Παραπολιτικών, Παναγιώτη Τζένο:

Π.: Θα σου δώσω μια πληροφορία που θα αποτρέψει κάτι σε βάρος σας, αλλά… δεν παν να, ας ακούνε, τι έγινε. Κάτσε να το βάλω μέσα. Έχω τρομάξει πια με αυτά, με παρακολουθούνε εμένα. Εγώ πλακώνομαι συνεχώς με τον Καμμένο, άλλοτε μέχρι να… αυτό δεν το λέμε.

Τζ.: Με τον ίδιο ή με την Τζούλη.

Π.: Με τον ίδιο. Δεν μιλάω εγώ με το σούργελο, ας με συγχωρείς. Άμα κάθομαι να απαντάω στην Τζούλη, απαντάω στον Γεωργιάδη, απαντάω στον Σαμαρά, όλη μέρα εγώ πρέπει να είμαι μπροστά σε μια κάμερα, έτσι δεν είναι. Μην κάνω τις δουλειές μου. Με τον ίδιο. Και αυτό, δεν προκαλώ εγώ, όποτε μου κολλάει…

Τζ.: Το τελευταίο λοιπόν επεισόδιο που μου λες η κόντρα ήτανε.

Π.: Προχθες. Το πρωί της ομιλίας.

Τζ.: Της ομιλίας της Βουλής πάλι.

Π.: Πήγα εγώ γιατί… κατά τις δέκα, έντεκα, δεν θυμάμαι. Πάω και του λέω: Πρόεδροε (σ.σ. εννοεί τον Αλέξη Τσίπρα) νομίζω ότι ό,τι και να πει ο Σαμαράς δεν θα του απαντήσω. Θα τον κάνω ήρωα. Τον έχω ξεφτιλίσει, το πρωί τον ξεφτίλισε, όπως θα είδες, τον πήγα ’93, τον πήγα παρακράτος, λοιπόν εεε, δεν αντέχω άλλο πραγματικά. Εγώ ξυπνάω νωρίς το πρωί, οι ΣΥΡΙΖΑιοι ξυπνάνε δέκα, έντεκα, πάνε στη Βουλή στις δώδεκα, κάθονται μέχρι το πρωί, έτσι; Εγώ, που ξυπνάω πεντέμιση το πρωί, λοιπόν, και πήγα να του πω αυτό το πράγμα, ότι με την άδεια σου, και αν πάλι ό,τι γίνει να γυρίσω και να κάνω μια παρέμβαση στη Βουλή, γιατί θα πάτε ξημερώματα, το ‘βλεπα ότι θα πάνε ξημερώματα, δεν έκατσα μέχρι τις πέντε εγώ. Έντεκα, δώδεκα, μία, δεν θυμάμαι, έφυγα. Και την ώρα που τα λέω αυτά μπουκάρει ο Καμμένος μέσα.

Τζ.: Στο γραφείο του Τσίπρα στη Βουλή;

Π.: Μεταξύ μας αυτά τώρα, ούτε στον Γιάννη, γιατί ο Γιάννης είναι μαλάκας, θα γράψει κανένα παραπολιτικό.

Τζ.: Ναι

Π.: Τελειώνει εκεί. Καταλαβαίνει παρόλο το μεθύσι του ότι έχω δίκιο και ότι δεν μπορεί να πείσει τον Τσίπρα. Ναι, μου λέει αλλά στο θέμα του Ανδρέου..Εγώ δεν κατάλαβα.

Τζ.: Ποιος είναι ο Ανδρέου;

Π.: Ο Ανδρέου είναι ο εισαγγελέας που πρέπει να έχει την υπόθεση τη δική σας για εγκληματική οργάνωση.

Τζ.: Περίμενα, γύρισε αυτή από την…

Π.: Δεν ξέρω, έχω ζητήσει ενημέρωση.

Τζ.: Περίμενε. Ο Ζαγοραίος δεν σου έχει πει;

Π.: Άκουσε με να δεις, μετά από αυτή την ιστορία ο Ζαγοραίος δεν με βλέπει ούτε σηκώνει τηλέφωνα, με σημειώματα μόνο επικοινωνούμε.

Τζ.: Φοβάται παρακολούθηση.

Π.: Και ο Ζαγοραίος μέχρι να κόψουμε τις επικοινωνίες μου έλεγε «ήρθε η καργιόλα, πλακωθήκαμε, αυτά, εκείνα, τα άλλα». Του λέω «ποιος τα λέει αυτά ρε μαλάκα;», του λέω. Μου λέει «οι αστυνομικοί»  του τμήματος εκεί.

Τζ.: Του Εκβιαστών.

Π.: Δεν ξέρω, έτσι, ο Καμμένος μπορεί να λέει και μαλακίες , εεε ότι και να λένε ότι ο Ζαγοραίος δεν αφήνει τον Ανδρέου  και τον Ζαγοραίο δεν τον αφήνεις εσύ. Του λέω «τι λες ρε μαλάκα; Εγώ ούτε ξέρω για την υπόθεση», λέω εγώ. Την είχα ξεχάσει, δεν ήξερα ότι… Μου λέει «απόδειξε το ότι μου λες την αλήθεια. Πάρε τον Ζαγοραίο μπροστά μου και δωσ’του εντολή να τους γαμήσει», του λέω…

Τζ.: Στον Τσίπρα αυτά μπροστά. Κάτσε, περίμενε, στον Τσίπρα αυτά μπροστά;

Π.: Ναι, ναι, ναι…

Π.: Το ίδιο ακριβώς έγινε με τον Φιλιππάκη. Εγώ ξέρεις ότι έχω σχέσεις με τον Φιλιππάκη. Το ξέρεις.

Τζ.:  Το ξέρω

Π.: Λοιπόν και τους βοηθάει ο Φιλιππάκης, το βλέπεις. Έχουν και τον Μελισσανίδη εκεί που είναι έτσι.

ΝΔ: η αποκάλυψη του παρακράτους και η αποκατάσταση της θεσμικής λειτουργίας, είναι ζήτημα δημοκρατίας

Η ΝΔ μετά τις νέες αποκαλύψεις των Παραπολιτικών εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Όσα αποκαλύπτονται σήμερα από τα “Παραπολιτικά”, αποτελούν άλλη μια κραυγαλέα επιβεβαίωση της λειτουργίας του παρακράτους των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Δύο υπουργοί, συζητούν μπροστά στον Πρωθυπουργό να δοθούν εντολές σε δικαστικούς, τους οποίους αντιμετωπίζουν ως εκτελεστικά τους όργανα, προκειμένου να προβούν σε διώξεις κατά δημοσιογράφων. Στα σκοτεινά σχέδια εμπλέκουν και αξιωματικούς της ΕΛΑΣ. Το ύφος των συνομιλιών ακριβώς ίδιο με εκείνο του Ν. Παππά. Ο τότε Πρωθυπουργός, φαίνεται να τα θεωρεί όλα αυτά απολύτως φυσιολογικά. Γι΄αυτό ακόμη και σήμερα ο κ. Τσίπρας συνεχίζει να καλύπτει όλα αυτά τα αδιανόητα για δημοκρατική χώρα. Οι  “αρμοί της εξουσίας” στην υπηρεσία του παρακράτους. Τα όσα έρχονται στο φως, δείχνουν σε όλους το ύφος και το ήθος της εξουσίας των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Γι αυτό η αποκάλυψη του παρακράτους και η αποκατάσταση της θεσμικής λειτουργίας, δεν είναι κομματική υπόθεση. Είναι ζήτημα δημοκρατίας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ