ΑρχικήΠολιτικήΔιαψεύδει το υπουργείο Άμυνας: «Δεν έχουμε τουρκικά drones»- Τι είχε προηγηθεί

Διαψεύδει το υπουργείο Άμυνας: «Δεν έχουμε τουρκικά drones»- Τι είχε προηγηθεί

Το υπουργείο Εθνικής Αμύνης διευκρινίζει ότι «η δήθεν πληροφορία που αναφέρει πως τουρκικό Μη Επανδρωμένο Αεροσκάφος (UAV) περιήλθε στην κατοχή Ελλήνων στρατιωτικών στη Λιβύη κατά το έτος 2020 στερείται σοβαρότητος, είναι ψευδής και ύποπτη».

Το υπουργείο Εθνικής Αμύνης «επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός του όσον αφορά στη διασπορά ψευδών ειδήσεων με αρνητικό αντίκτυπο στην Εθνική ‘Αμυνα και Ασφάλεια».

Τι είχε προηγηθεί

To απόγευμα της Τετάρτης μεταδόθηκε η πληροφορία ότι ένα τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος, τύπου «Μπαϊρακτάρ», είχε περάσει στην κατοχή ανώτατων Ελλήνων αξιωματικών, οι οποίοι λέγεται ότι δραστηριοποιήθηκαν στη Βεγγάζη το 2020.

Μάλιστα, στενότατος συνεργάτης του στρατηγού Χαφτάρ φέρεται να έκανε λόγο για συνεργασία Λίβυων στρατιωτικών με Έλληνες αξιωματούχους. «Η μεταφορά συγκεκριμένων κομματιών και μια επί τόπου επιθεώρηση ενός ΜΕΑ πραγματοποιήθηκε στη Βεγγάζη και η εμπειρία μας από την παρεμβολή και κατάρριψή του μεταφέρθηκε στην ελληνική Πολεμική Αεροπορία. Μεταφέρθηκε επίσης η εμπειρία μας με την τουρκική αεράμυνα και τα θωρακισμένα οχήματα Kirbi. Το Γενικό Επιτελείο του Λιβυκού Στρατού έδωσε εντολές για πλήρη συνεργασία σε επίπεδο στρατιωτικό και πληροφοριών με την Ελλάδα και αυτό ενισχύθηκε και προς τούτο υπήρξε και πίεση από τους αρχηγούς των φυλών της Κυρηναϊκής», είπε πηγή από το περιβάλλον του στρατηγού Χαφτάρ στο Mega.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ