Διάβημα στην Άγκυρα για κάθε παραβίαση αποφάσισε ο Νίκος Δένδιας

7 mins read

O υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας αποφάσισε να δώσει εντολή για διάβημα στην Άγκυρα κάθε φορά που σημειώνεται παραβίαση του εναέριου χώρου.

Για την απόφαση αυτή έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες που θα χρειαστεί να αποκτήσουν στενότερη συνεργασία και με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ώστε να διασφαλιστεί η αντιμετώπιση τυχόν τεχνικών θεμάτων που θα δημιουργούνται από αυτή τη διαδικασία, η οποία θα πρέπει εκ των πραγμάτων να είναι αυτοματοποιημένη αλλά και ταχύτατη.

Σύμφωνα με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, σε αυτό το πλαίσιο θα εντατικοποιηθούν οι επαφές ανάμεσα στις ελληνικές πρεσβείες στην Τουρκία και στις στρατιωτικές υπηρεσίες.

Η πρωτοβουλία αυτή έρχεται ως συνέχεια της διπλωματικής εκστρατείας των χαρτών, οι οποίοι απεικονίζουν με εύληπτο τρόπο την εξέλιξη του τουρκικού επεκτατισμού τα τελευταία 50 χρόνια και αυτή τη στιγμή παρουσιάζονται από ελληνικές αντιπροσωπείες ανά τον κόσμο σε κυβερνήσεις, δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς.

Το επόμενο βήμα είναι η Σύνοδος του ΝΑΤΟ καθώς ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι πιθανό τραβήξει και άλλο το σκοινί θέτοντας ζήτημα αποστρατιωτικοποίησης νησιών του Αιγαίου.

 

Facebook Comments