«Θα διαλυθεί ο ΣΥΡΙΖΑ», λέει ένας στους δύο, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Interview για την politic.
Ο έκπτωτος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ – ο οποίος χθες προανήγγειλε την υποψηφιότητά του μέσω μιας φωτογραφίας- Στέφανος Κασσελάκης, έχει καθαρό προβάδισμα για την πρώτη θέση στις εσωκομματικές εκλογές του κόμματος.
Με ποσοστό 45% οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζουν για πρόεδρο του κόμματος τον Στέφανο Κασσελάκη, έναντι του Παύλου Πολάκη με 15,4% και του Σωκράτη Φάμελλου με 12,5%.
Όσον αφορά το μέλλον του κόμματος, ένας στους δύο λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα διαλυθεί, τρεις στους δέκα ότι θα συρρικνωθεί και μόλις ένας στους δέκα ότι θα ανασυνταχθεί.
Περισσότερο αισιόδοξοι είναι οι ψηφοφόροι του κόμματος. Τρεις στους δέκα λένε ότι θα διαλυθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τέσσερις στους δέκα ότι θα ανασυνταχθεί.
Υπενθυμίζεται ότι στο προσεχές Συνέδριο, θα εγκριθούν οι υποψηφιότητες για την ηγεσία του κόμματος, εφόσον αυτές συνοδεύονται από 30 υπογραφές μελών της Κεντρικής Επιτροπής και δηλώσεις Πόθεν Έσχες.