Δημοσκόπηση Opinion Poll: Μικρή πτώση για τη ΝΔ – Στις 5 μονάδες η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ

6 mins read

Δημοσκόπηση πραγματοποίηση η Opinion Poll για λογαριασμό του Action24, λίγες μέρες μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην εν λόγω δημοσκόπηση δίνονται  χαμηλότερα ποσοστά στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ το ΠΑΣΟΚ φαίνεται λίγο «ανεβασμένο».

Κατά τα λοιπά, με 17,7% προηγείται η Νέα Δημοκρατία, σε πανελλαδικό δείγμα 1.005 νοικοκυριών, το διάστημα 21 – 26 Σεπτεμβρίου 2023.

Σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου (με αναγωγή επί των έγκυρων), η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 31,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ 14%, το ΠΑΣΟΚ 10%, το ΚΚΕ 7,7%, η Ελληνική Λύση 4,8%, οι Σπαρτιάτες 2,9%, η Πλεύση Ελευθερίας 2,8% και η Νίκη 3,7%. Στο 15% είναι οι αναποφάσιστοι.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ένα ποσοστό 47,2% δηλώνει ικανοποιημένο και μάλλον ικανοποιημένο από την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, έναντι 41,6% που δηλώνει «όχι» και «μάλλον όχι».

Ωστόσο, η μεγάλη πλειοψηφία των ερωτηθέντων εκτιμά πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα διασπαστεί.

Συγκεκριμένα, ένα ποσοστό της τάξης του 68,5% δηλώνει ότι μπορεί να εκδηλωθούν διασπαστικές τάσεις στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογή Κασσελάκη.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα