ΑρχικήΠολιτικήΔημοσκόπηση Opinion Poll: Προβάδισμα 22 μονάδων για ΝΔ στις ευρωεκλογές - Ανεβαίνει...

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Προβάδισμα 22 μονάδων για ΝΔ στις ευρωεκλογές – Ανεβαίνει ο Βελόπουλος- Τι λένε για Κασσελάκη

Το ACTION 24 παρουσίασε απόψε, Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου, στο Κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τον Βασίλη Τσεκούρα, τη μεγάλη έρευνα για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ μετά το συνέδριο του κόμματος.

Στην δημοσκόπηση, οι πολίτες απαντούν για την στάση του Στέφανου Κασσελάκη στο συνέδριο, την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα καθώς επίσης και για την πορεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς τις Ευρωεκλογές.

Η δημοσκόπηση της Οpinion Poll για το ACTION 24 καταγράφει την εκτίμηση ψήφου των πολιτών αλλά και την εικόνα των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

          Το 15% της κοινής γνώμης κρίνει ότι οι διαδικασίες του Συνεδρίου ενίσχυσαν τον ΣΥΡΙΖΑ πολύ και αρκετά, το 16.5% ότι τον ενίσχυσαν λίγο και το 59.9% καθόλου. Ανάμεσα σε όσους δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές το 47.1% θεωρεί ότι ενίσχυσαν πολύ και αρκετά, το 28.9% λίγο και το 25.2% καθόλου.

          Στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ για τις Ευρωεκλογές το 75.5% θεωρούν ότι θα συνεχίσουν να υπάρχουν φαινόμενα εσωστρέφειας. Το 21.1% έχει αντίθετη άποψη.

          Το 80% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ για τις Ευρωεκλογές πιστεύει ότι η κατάληξη του Συνεδρίου ενδυναμώνει τον Σ. Κασσελάκη. Αντίθετη άποψη έχει το 18.5%. Η εικόνα αυτή την στιγμή δείχνει μια απόλυτη κυριαρχία του Σ. Κασσελάκη σ΄αυτούς που λένε ότι σκοπεύουν να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ

          Το 25% της κοινής γνώμης θεωρεί ότι η παρέμβαση του Α. Τσίπρα βοήθησε , με το 66.7% να έχει αρνητική άποψη. Ανάμεσα στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ για τις Ευρωεκλογές , το 61% έχει αρνητική άποψη για την παρέμβαση του Α. Τσίπρα έναντι 33.55 που έχει θετική άποψη.

Είναι φανερό, ότι η παρέμβαση του Α. Τσίπρα και η απόρριψή της πρότασης που έκανε έχει δημιουργήσει ρωγμές στο προφίλ του και στην κοινή γνώμη αλλά και σ΄αυτούς που δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ.

          Στην εκτίμηση ψήφου τα κόμματα εμφανίζουν τις παρακάτω επιδόσεις ( σε παρένθεση οι επιδόσεις σύμφωνα με την τελευταία έρευνα που παρουσιάστηκε στο ACTION 24 στις 19-2) : Ν.Δ 33.9% (  34.3%), ΣΥΡΙΖΑ  11.9 ( 12.5%) , ΠΑΣΟΚ 13.9% ( 14.6%), Κ.Κ.Ε 10.1% ( 9.4%) , ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ 2.7% ( 2.5%) , ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 10.2% ( 9.5%), ΝΙΚΗ 4.2% ( 3.8% ) , ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 3.5% ( 3.7%), ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 3.3% ( 3.3%) , ΜΕΡΑ 25 2.6% ( 2.4%) , ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ 3.7% ( 3.8%). Αύξηση των ποσοστών τους παρουσιάζουν η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ, το Κ.Κ.Ε και η ΝΙΚΗ.

Η Ν.Δ διατηρεί ένα μεγάλο προβάδισμα της τάξης του 20% παρά τις όποιες φθορές και ασφαλώς την χαλαρή ψήφο, ενώ δημιουργείται ένας συνωστισμός τεσσάρων πια κομμάτων ( ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ, Κ.Κ.Ε) που δεν απέχουν το ένα από το άλλο στατιστικά ασφαλή απόσταση. Το ΠΑΣΟΚ έχει προβάδισμα αυτή την ώρα για την δεύτερη θέση έχοντας επίδοση κατά 2% μεγαλύτερη από τον ΣΥΡΙΖΑ. Κερδισμένα πάντως κόμματα σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα δέκα μέρες πριν είναι η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ με αύξηση + 0.7% συνεχίζοντας μια δυναμική πορεία ανόδου με εισπράξεις από όλους τους χώρους , το Κ.Κ.Ε με αύξηση + 0.7% και η ΝΙΚΗ με +0.4%. Τα τρία πρώτα κόμματα εμφανίζουν μικρές απώλειες. Η Ν.Δ – 0.4%, ο ΣΥΡΙΖΑ – 0.6% και το ΠΑΣΟΚ -0.7%. Σημειώνεται ο μεγάλος αριθμός αναποφάσιστων ( 20.5% στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων) , ενώ περίπου ο 1:4 ψηφοφόρους κινείται στην γκρίζα ζώνη.