Δημοσκόπηση Prorata: Μικρή πτώση της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου

9 mins read

Πτώση της ΝΔ κατά μία μονάδα στην πρόθεση ψήφου και μικρή άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η νέα δημοσκόπηση της Prorata για την Εφημερίδα των Συντακτών.

Ακρίβεια, χαμηλοί μισθοί και συνθήκες εργασίας είναι τα ζητήματα που ανησυχούν την κοινωνία κατά την τρέχουσα περίοδο, διατηρώντας -ή και ενισχύοντας- την ένταση των αρνητικών συναισθημάτων (απογοήτευση, θυμός, απελπισία και φόβος) για την πολιτική και οικονομική κατάσταση της χώρας.

Σύμφωνα με την έρευνα η ΝΔ καταγράφει στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου ποσοστό 30%, μειωμένο κατά μια μονάδα σε σχέση με τη δημοσκόπηση της Prorata τον Μάρτιο. Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ποσοστό 24,5%, αυξημένο κατά 0,5% σε σχέση με τον Μάρτιο.

Το ΚΙΝΑΛ χάνει 0,5% από την προηγούμενη μέτρηση και καταγράφει ποσοστό 12%. Το ΚΚΕ συγκεντρώνει 5%, η Ελληνική Λύση 3,5% και το ΜέΡΑ25 φαίνεται να μένει εκτός βουλής με ποσοστό στο 2%.

Η συντριπτική πλειοψηφία, το 76% δηλαδή των ερωτηθέντων, χαρακτηρίζει τα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ακρίβειας ως σίγουρα και μάλλον ανεπαρκή ενώ το 96% εκφράζει πολύ μεγάλη ανησυχία για τις ανατιμήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα, το 91% για τις ανατιμήσεις στα τρόφιμα και το 88% για τις ανατιμήσεις σε φυσικό αέριο και πετρέλαιο θέρμανσης.

Όσον αφορά στα συναισθήματα που διακατέχουν τους πολίτες «κερδίζουν» η απογοήτευση σε ποσοστό 43%, ο θυμός σε ποσοστό 34%, η απελπισία σε ποσοστό 27% και ο φόβος σε ποσοστό 20%.

Facebook Comments