Δημοσκόπηση RASS για Action24: Μπροστά 6,1 μονάδες η Ν.Δ.

8 mins read

Προβάδισμα 6,1 ποσοστιαίων μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει η δημοσκόπηση της RASS που διενεργήθηκε για λογαριασμό του ACTION 24 και μεταδόθηκε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων.

Η πανελλήνια έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην αφετηρία ουσιαστικά της προεκλογικής περιόδου που ατύπως έχει ξεκινήσει, εμφανίζει τη ΝΔ να συγκεντρώνει ποσοστό 30,8%, τον ΣΥΡΙΖΑ 24,7%, το ΠΑΣΟΚ 13,9%, το ΚΚΕ 6,1, την Ελληνική λύση 3,3% και το ΜέΡΑ25 3,1%.

Στην ερώτηση ποιο κόμμα μπορεί να κυβερνήσει καλύτερα τη χώρα, ποιο κόμμα σας κάνει να αισθάνεστε μεγαλύτερη ασφάλεια και ποιο κόμμα μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα τα εθνικά θέματα η Νέα Δημοκρατία προηγείται με μεγάλη διαφορά έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

 

 

 

 

Σε ότι αφορά στους επιμέρους δείκτες, η εικόνα του Κυριάκου Μητσοτάκη υπερέχει αυτής του Αλέξη Τσίπρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην καταλληλόλητα για πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 20,5% έναντι του Αλέξη Τσίπρα.

 

 

Στην παράσταση νίκης προηγείται επίσης η Νέα Δημοκρατία με 78,6% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με 14,3%.

Οικονομία

Για την οικονομική κατάσταση, σχεδόν ένας στους δύο πολίτες αναφέρει ότι είναι μέτρια (47,7%), ενώ την απογοήτευση τους εκφράζουν και για το καλάθι του νοικοκυριού, με το 64,8% να εκτιμά ότι το συγκεκριμένο μέτρο δεν έχει αποδώσει.

 

 

Facebook Comments