ΑρχικήΠολιτική«Δίνει» τον ΣΥΡΙΖΑ ο Κοντονής για την 717- «Απαράδεκτες οι παρατάσεις- Eλέγχεται...

«Δίνει» τον ΣΥΡΙΖΑ ο Κοντονής για την 717- «Απαράδεκτες οι παρατάσεις- Eλέγχεται από την Ευρώπη για οικονομικές ατασθαλίες»

Στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα μίλησε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής και αναφέρθηκε 711.

«Νομίζω ότι από το 2014 που δεν υλοποιήθηκε, μέχρι σήμερα που δεν έχει υλοποιηθεί ή υλοποιείται με έναν τρόπο που δεν έχω καταλάβει, θεωρώ ότι είναι απολύτως προβληματικό για το επίπεδο του κοινοβουλευτισμού μας και το πώς διαμορφώνονται οι σχέσεις της πολιτικής εξουσίας με τους εργολάβους», είπε μεταξύ άλλων ο Σταύρος Κοντονής. 

Ο κ. Κοντονής, αναφερόμενος στις ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ είπε χαρακτηριστικά: «Όταν δεν υλοποιείται στο χρόνο της μία σύμβαση και όταν αυτός που πρέπει να την υλοποιήσει παίρνει συνεχείς παρατάσεις, εμένα αυτό δεν μου αρέσει καθόλου. Δεν θέλω να πω κάτι περισσότερο αυτή την ώρα» επισήμανε.

Στο σχόλιο του δημοσιογράφου, ότι ο λόγος του ακούγεται υπαινικτικός, ο κ. Κοντονής το επιβεβαίωσε: «Απολύτως είναι και αντιλαμβάνεστε τι θέλω να πω. Δεν μιλάω περισσότερο γιατί είναι μια έρευνα σε εξέλιξη. Θα δούμε τι θα αποδώσει».

Συμπλήρωσε δε: «Δεν είναι τυχαίο ότι η σύμβαση 717 ελέγχεται από την Ευρωπαία εισαγγελέα για θέματα οικονομικών ατασθαλιών, γιατί αυτό ελέγχεται. Δηλαδή σας δίνουμε λεφτά και εσείς δεν κάνετε αυτό που πρέπει. Είναι άμεσα δηλαδή συνδεδεμένα αυτά τα δύο. Γι’ αυτό ακριβώς σας λέω ότι, αν η διαφάνεια μετασχηματιστεί σε κάτι περισσότερο και χειρότερο, αυτό το πράγμα βεβαίως είναι πάρα πολύ σοβαρό και πρέπει να αποδοθούν ευθύνες, οι οποίες δεν είναι μόνο πολιτικές.

Έρχεται σήμερα η αρμόδια επιτροπή των σιδηροδρομικών ατυχημάτων και δια του προέδρου της λέει ότι η μη εφαρμογή της 717 έπαιξε άμεσο ρόλο στο να έχουμε αυτό το ατύχημα και να χαθούν 57 ανθρώπινες ζωές. Διότι αν είχαμε τα κατάλληλα μέσα, τότε μπορεί να είχε αποφευχθεί. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη εξυπνάδα για να το αντιληφθούμε αυτό το πράγμα. Και γι’ αυτό σας λέω ότι ελέγχεται σε σοβαρό πολιτικό βαθμό η κυβέρνηση για το γεγονός ότι αρνήθηκε εδώ και ένα χρόνο, ενάμιση ίσως και περισσότερο, να ελεγχθεί η πορεία της σύμβασης 717 και η μη υλοποίησή της» προσέθεσε.