ΑρχικήΠολιτικήΔιχάζει τον ΣΥΡΙΖΑ η… κυβέρνηση!

Διχάζει τον ΣΥΡΙΖΑ η… κυβέρνηση!

Οι εποχές που η Κουμουνδούρου ήταν μία ήσυχη γειτονιά έχουν περάσει στο παρελθόν. Τους τελευταίους μήνες οι… γείτονες της αξιωματικής αντιπολίτευση ακούν γκρίνιες και τσακωμούς συχνά-πυκνά. Η αρχή έγινε με το Ελληνικό (θετικός ο Αλέξης, αρνητικοί οι εσωκομματικοί του αντίπαλοι) και η ένταση συνεχίστηκε χθες στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου με την αποζημίωση της Fraport (Φίλης κατά Τσίπρα). Η ουσία πίσω από τους τίτλους και τις κραυγές είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ διχάζεται από πρωτοβουλίες της κυβέρνησης! Από μεταρρυθμίσεις που προχωρούν και προκαλούν αμηχανία, στην καλύτερη περίπτωση, στον Αλέξη Τσίπρα και τα κορυφαία στελέχη που αποτελούν την ηγετική ομάδα.

Και αν το Ελληνικό και η Fraport είναι απλά δύο συμβάσεις, σύντομα έρχεται στη Βουλή ένα θέμα που θα κάνει τις εσωκομματικές φορτούνες να μοιάζουν με δυαράκι (μποφόρ). «Έρχεται τσουνάμι» προειδοποιεί τους συντρόφους του έμπειρος κοινοβουλευτικός, βλέποντας τις πληροφορίες που θέλουν την κυβέρνηση να προχωρά σε προσλήψεις και αυξήσεις στο Δημόσιο. «Μας παίρνουν το μαγαζί» υπογραμμίζει μιλώντας στο dailypost.gr ο συγκεκριμένος παράγοντας. «Την ώρα που εμείς καταγγέλλουμε τον Μητσοτάκη ότι διαλύει το κράτος, αυτός φτιάχνει ένα νέο κράτος» εξηγεί ο συνομιλητής μας.

Και είναι αλήθεια πως σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας, όταν μπήκε ακόμη και η τηλεργασία στο Δημόσιο, πέραν της έντονη προσπάθειας ψηφιοποίησης πολλών υπηρεσιών, ο ΣΥΡΙΖΑ προτίμησε τις μάχες οπισθοφυλακής. Έμεινε σε στερεότυπα και ασκήσεις επαναστατικής γυμναστικής. Αρνήθηκε να δει τις εξελίξεις και τις… παγίδες πίσω από τους τίτλους. Πρώτο σοκ για την αξιωματική αντιπολίτευση ήταν η εξαιρετικά περιορισμένη συμμετοχή των εργαζομένων στις κινητοποιήσεις για το εργασιακό. Τώρα, με τις μπουλντόζες να πιάνουν δουλειά στο Ελληνικό και τους ξένους τουρίστες να γεμίζουν τα αεροδρόμια που διαχειρίζεται η Fraport, η αμηχανία έχει γίνει αγωνία. Και κινδυνεύει να γίνει… τρόμος όταν φτάσουν στη Βουλή προσλήψεις και αυξήσεις στον Δημόσιο Τομέα.

Σε αυτό το κλίμα η ηγετική ομάδα γύρω από τον Αλέξη Τσίπρα ανησυχεί μήπως κάποιοι επιχειρήσουν ξεκαθάρισμα εσωκομματικών λογαριασμών. Για να προστατέψει τον Παύλο Πολάκη ο Αλέξης Τσίπρας τον άδειασε με το «καλημέρα» στο Πολιτικό Συμβούλιο, τασσόμενος υπέρ των εμβολιασμών . Ώστε να αφαιρέσει τον λόγο κάποιος να θέσει θέμα. Αλλά, το ζήτημα με τις συμπεριφορές τους στενού του συνεργάτη και βασικού υποστηρικτή είναι υπαρκτό. Καθώς, για πολλούς στη Κουμουνδούρου είναι ο… αδύναμος κρίκος. Τον οποίο μπορούν να θέσουν εκτός μάχης, πετυχαίνοντας έτσι μία νίκη σε βάρος του προέδρου του κόμματος. Με το βλέμμα, βεβαίως, στην επόμενη μέρα των εθνικών εκλογών.