ΑρχικήΠολιτική«Έφτιαξαν νόμο για τον Μητσοτάκη και γύρισε μπούμερανγκ στον Κασσελάκη»: Οι αιχμές...

«Έφτιαξαν νόμο για τον Μητσοτάκη και γύρισε μπούμερανγκ στον Κασσελάκη»: Οι αιχμές του πρωθυπουργού στην ομιλία του στην Θεσσαλονίκη

Στο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στην Θεσσαλονίκη μίλησε το βράδυ της Δευτέρας (11/3) ο πρωθυπουργός, εξαπολύοντας πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του προέδρου του, Στέφανου Κασσελάκη.

Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη ξεκίνησε σε ήπιους τόνους, με αναφορές στην Ελλάδα του 2024, η οποία, όπως είπε, δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα του 2019.

Ο πρωθυπουργός μίλησε για τις αυξήσεις στους μισθούς, τη μείωση της ανεργίας και την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, ενώ τόνισε το γεγονός ότι η φωνή της Ελλάδας ακούγεται πλέον δυνατά σε όλα τα διεθνή φόρα.

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο κ. Μητσοτάκης εξαπέλυσε πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και του Στέφανου Κασσελάκη προσωπικά. «Έφτιαξαν νόμο για τον Μητσοτάκη, αλλά γύρισε μπούμερανγκ στον Κασσελάκη», είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε για τον κ. Κασσελάκη: «Ο νέος αρχηγός…φαίνεται ότι έχει σηκώσει το δικό του μπαϊράκι και δεν συμφωνεί σε όλα με τον παλιό. Ίσως γιατί έχει να σηκώσει τον δικό του σταυρό με τα όσα αποκαλύπτονται», είπε, προσθέτοντας πως έφτιαξαν έναν νόμο εναντίον του, αλλά τελικά αυτό στρίμωξε τον Κασσελάκη.

«Επί μήνες ερωτάται αν έχει εταιρείες στο εξωτερικό κάτι που απαγορεύει ρητά η ισχύουσα διάταξη του 2016 που ψηφίστηκε από τον ίδο τον ΣΥΡΙΖΑ. Και πώς απαντά; Λέγοντας ότι θα ρωτήσει τους δικηγόρους του. Και στο μεταξύ αυτές οι εταιρείες δανείζουν στον ΣΥΡΙΖΑ. Βγάλτε εσείς τα συμπεράσματά σας. Το πρώτο πάντως που προκύπτει είναι ότι μια τέτοια παράταξη ούτε το ηθικό πλεονέκτημα ούτε το κράτος δικαίου μπορεί να κάνει σημαίες της».

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε επίσης στο ψήφισμα κατά της Ελλάδος και στην παραδοχή Αρβανίτη ότι ο ίδιος ήταν εμπνευστής του «ψηφίσματος-ντροπή», από το οποίο προκύπτει, όπως είπε ο πρωθυπουργός, πως την Ελλάδα κυβερνά «περίπου μια… χούντα»

«Έχουμε το ίδιο παιχνίδι της αντιπολίτευσης: Να κατασκευάζει μια μαύρη εικόνα της χώρας και μετά να την προβάλει διεθνώς αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Αλλά τόλμησαν τα ίδια πρόσωπα να μιλήσουν και για ελεγχόμενη ενημέρωση όταν οι ίδιοι ζουν με τα fake news των δικών τους πιστολέρος της διαβολής, που αυτοαποκαλούνται δημοσιογράφοι», πρόσθεσε.

Ο πρωθυπουργός έκανε ιδιαίτερη μνεία στις μεγάλες προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση (ακρίβεια, υγεία, παιδεία), ενώ δεν παρέλειψε να στείλει το δικό του μήνυμα για τις Ευρωεκλογές. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι αντίπαλος της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές του Ιουνίου είναι η χαλαρή ψήφος.