«Εκκαθαρίσεις» και «ξεστοκάρισμα»: «Αγάπη μου δεν είναι αυτό που νομίζεις» η τακτική του ΣΥΡΙΖΑ

19 mins read

Την γνωστή από τα ανέκδοτα ατάκα… αγάπη μου δεν είναι αυτό που νομίζεις, που λέει ο/η άπιστος/η στο ταίρι του, πιάνεται επ’ αυτοφώρω, θυμίζει η τακτική που ακολουθεί η Κουμουνδούρου για να δικαιολογεί τα ουκ ολίγα επικοινωνιακά φάουλ του προέδρου της, αλλά και κεντρικών στελεχών. Με άλλα λόγια, για όλα φταίνε οι άλλοι, που είτε δεν… καταλαβαίνουν, είτε διαστρεβλώνουν τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα και των συνοδοιπόρων του (αυτές είναι οι δύο επιλογές που δίνονται από τον προπαγανδιστικό μηχανισμό της αξιωματικής αντιπολίτευσης) και σε κάθε περίπτωση φταίνε τα ΜΜΕ, η «μονταζιέρα» και η «λίστα Πέτσα»! Το μόνο που ούτε διανοούνται στον ΣΥΡΙΖΑ είναι το ενδεχόμενο να έχουν κάνει λάθος, κάτι να τους έχει ξεφύγει στη ροή του λόγου ή να πρέπει όντως να επιχειρηματολογήσουν υπέρ της διατυπωθείσας θέσης.

Και στις δύο τελευταίες περιπτώσεις, κατά τις οποίες δηλώσεις δημιούργησαν θόρυβο, η Κουμουνδούρου ακολούθησε την πεπατημένη. Για την δήλωση Τσίπρα περί ξεστοκαρίσματος εμβολίων οι συνεργάτες του κατηγόρησαν τους δημοσιογράφους που «έκοψαν και έραψαν τη συγκεκριμένη αποστροφή»! Παρά το γεγονός ότι η συνέντευξη ήταν ζωντανή και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ούτε συμπλήρωσε την συγκεκριμένη αποστροφή, ούτε την εξήγησε, ούτε τίποτα. Σύμφωνα με τους συνεργάτες του οι δηλώσεις αποδόθηκαν αποσπασματικά και επιλεκτικά για λόγους συμφερόντων. Και δίκη προθέσεων δηλαδή, χωρίς κανέναν προβληματισμό για το ότι ουσιαστικά καλούσαν τους πολίτες να μην πιστεύουν στα αυτιά τους.

Η ίδια τακτική ακολουθήθηκε και για τις δηλώσεις Τζανακόπουλου περί εκκαθαρίσεων στο Δημόσιο. Στην γραπτή ανακοίνωση υπήρχε η κλασική επίθεση στα ΜΜΕ και στη συνέχεια οι συντάκτες του κειμένου… επιβεβαίωναν τα όσα είχε πει ο γραμματέας του κόμματος! Στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν θα πρέπει οι πολίτες ούτε τα αυτιά τους να εμπιστευτούν, αλλά ούτε και τα μάτια τους. «Στον ΣΥΡΙΖΑ διεκδικούν το δικαίωμα να λένε ότι θέλουν, αλλά να μην απολογούνται για αυτά» αναφέρει στο dailypost.gr στέλεχος της Χαριλάου Τρικούπη, που παρακολουθεί από πολύ κοντά τις εξελίξεις στην Κουμουνδούρου.

«Λένε τα αδιανόητα για να ικανοποιούν τους σκληρούς οπαδούς και στη συνέχεια θέλουν να βγάλουν τρελούς όλους τους υπόλοιπους, πιστεύοντας ότι έτσι θολώνουν τα νερά» προσθέτει ο συνομιλητής μας. Βέβαια, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις η κοινή γνώμη δεν φαίνεται να αγοράζει αυτή την περίοδο σανό. Η κυβέρνηση, παρά το ότι περνά την πιο δύσκολη φάση της πανδημίας, προηγείται με μεγάλη διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που κάνει στελέχη του κυβερνώντος κόμματος να εισηγούνται εκλογές. Από την άλλη, όμως, «αν τώρα η διαφορά είναι στις 15 μονάδες, πού θα φτάσει αν τρέξει και το πρόγραμμα των 32 δις» αναρωτιούνται οι λίγοι στην Κουμουνδούρου που αντιλαμβάνονται ότι η συγκεκριμένη τακτική που ακολουθεί η ηγεσία δεν αποδίδει. Αλλά, δεν τους ακούει κανείς. Και σε αυτούς τα ίδια λένε: αγάπη μου δεν είναι αυτό που νομίζεις!

Facebook Comments