Για τις 26 Μαΐου "κλειδώνουν" οι εθνικές εκλογές

10 mins read

Στην ημερομηνία αυτή συγκλίνουν όλες οι πληροφορίες. Με βάση του δημοσίευμα της εφημερίδας Ποντίκι, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι τον Μάιο μπορεί να κερδίσει έδαφος στο πολωμένο κλίμα που ήδη έχει δημιουργηθεί.
Την 26η Μαΐου είχε κατονομάσει ως ημέρα των εθνικών εκλογών και ο Κυριάκος Μητσοτάκης λίγες μέρες νωρίτερα, στη συνεδρίαση των γραμματέων της ΝΔ.
Στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν ότι η δύσκολη θέση στην οποία βρέθηκαν τα μικρότερα κόμματα από τη ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά και το πακέτο θετικών μέτρων που θα δοθεί πριν τις εκλογές, θα τους διασφαλίσει την εκλογική τους επιβίωση. Ένας επιπλέον παράγοντας που βαρύνει στην επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να μην πάει μέχρι τον Οκτώβριο είναι η κόντρα με τον Πάνο Καμμένο, η οποία δεν μπορεί να παραταθεί επί μήνες χωρίς να επιφέρει εκλογική ζημιά.
Το σενάριο των εκλογών τον Μάιο είχε ενισχύσει και ο Νίκος Βούτσης, πριν λίγες μέρες, όταν απαντώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες στο ερώτημα αν η κυβέρνηση μπορεί να φθάσει εως το τέλος της Συνταγματικής της θητείας τον Οκτώβριο του 2019 ο Πρόεδρος της Βουλής είπε: «Ως προς το κοινοβούλιο, ναι, μπορούμε να πάμε μέχρι τον Οκτώβριο, ως προς την οικονομία, τις διεθνείς σχέσεις, ως προς την Ευρώπη και τα αποτελέσματα του Μαΐου είναι προφανές πως είναι παράγοντες του μεγάλου κάδρου -που συνηθίζω να λέω- τους οποίους προφανώς όλοι σκέφτονται και κάνουν τις κινήσεις τους. Πάντως σίγουρα δεν υπάρχει κανένα σενάριο για να γίνουν εκλογές πριν από τις πρώτες εκλογές που θα γίνουν για τις ευρωεκλογές του Μαΐου».

Facebook Comments