ΑρχικήΠολιτικήΈκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου μετά τα 667 νέα κρούσματα

Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου μετά τα 667 νέα κρούσματα

Μετά το νέο ημερήσιο ρεκόρ κρουσμάτων αυτή την ώρα πραγματοποιείται έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη με τη συμμετοχή Κικίλια, Τσιόδρα, Χαρδαλιά και Αρκουμανέα.

Στη σύσκεψη γίνεται επισκόπηση των δεδομένων της πανδημίας, σε συνέχεια των στοιχείων που παρουσιάστηκαν νωρίτερα στο υπουργείο Υγείας.

Σήμερα δεν αναμένονται αποφάσεις για νέα μέτρα, ωστόσο τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ληφθούν περιοριστικά μέτρα καθώς επίσης και τοπικά lockdowns στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές, οι οποίες σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση για τον κορωνοϊό στο υπουργείο Υγείας, είναι η Καστοριά, τα Ιωάννινα και η Θεσσαλονίκη. Η Θεσσαλονίκη προς το παρόν είναι στο «κίτρινο» του υγειονομικού χάρτη και έπειτα από τα τελευταία δεδομένα αναμένεται να μετακινηθεί στο «πορτοκαλί».

Από την άλλη, Καστοριά και Ιωάννινα βρίσκονται ήδη στο «πορτοκαλί» και υπό το βάρος των τελευταίων δεδομένων είναι εξόχως πιθανό να μετακινηθούν στην «κόκκινη» ζώνη, δηλαδή σε μέτρα που προσιδιάζουν σε τοπικό lockdown.