Εκτός γραμμής ΚΙΝΑΛ ο Λοβέρδος για τη συνεπιμέλεια- Θα απέχει από την ψηφοφορία

8 mins read

Ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Λοβέρδος, διαφοροποιείται από τη κεντρική γραμμή του κόμματος και την Φώφη Γεννηματά αναφορικά με το νομοσχέδιο της συνεπιμέλειας,  ανακοινώνοντας ότι δεν θα συμμετάσχει στην ονομαστική ψηφοφορία που έχει ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ επί των άρθρων του νομοσχεδίου.

Ο κ. Λοβέρδος τόνισε πως έχει ενημερώσει το κόμμα του, ήδη από την περασμένη Δευτέρα, ότι –ως βουλευτής που έχει θέσει εμφατικά το ζήτημα της συνεπιμέλειας από το 2016– κρίνει πως το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης κινείται σε βελτιωτική κατεύθυνση.

Όσον αφορά την ονομαστική ψηφοφορία που έχει ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Λοβέρδος έχει επισημάνει ότι η αξιωματική αντιπολίτευση έχει δηλώσει πως δεν θα συμμετέχει σε ονομαστικές ψηφοφορίες εάν δεν αρθούν τα μέτρα προστασίας στο Κοινοβούλιο για τον κορωνοϊό. Συνεπώς, σήμερα δεν θα πρέπει το προεδρείο να κάνει αποδεκτό το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ, εάν δεν πρόκειται να συμμετάσχει στην ονομαστική. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας, αλλά σύμφωνα με πηγές της ΚΟ, δεν θα πάρει μέρος στην ψηφοφορία.

Την ίδια ώρα, πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρουν ότι και άλλοι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής έχουν ζητήσει να αφεθούν ελεύθεροι στην κρίση τους επί των διατάξεων του νομοσχεδίου και να μην κινηθούν στο πνεύμα της κομματικής πειθαρχίας.

Facebook Comments