Ελλάδα-Αλβανία σε τροχιά συμφωνίας για ΑΟΖ μέσω Χάγης

7 mins read

Ελλάδα και Αλβανία συμφώνησαν για την παραπομπή στο Διεθνές Δικαστήριο στη Χάγη της διαφοράς σχετικά με την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών κατά τη διάρκεια της συνάντησης Δένδια-Ράμα στα Τίρανα.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν διμερή θέματα, οι περιφερειακές εξελίξεις και τα Δυτικά Βαλκάνια, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο Twitter.

Ο κ. Δένδιας επισήμανε σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον κ. Ράμα ότι «έχοντας εξετάσει ενδελεχώς το ζήτημα, συμφωνήσαμε να προχωρήσουμε Ελλάδα και Αλβανία από κοινού στην υποβολή του ζητήματος αυτού στη διεθνή δικαιοσύνη, στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης».

«Η επίλυση θα είναι επωφελής και για τις δύο χώρες. Οι βάσεις για τη λύση θα είναι η συμφωνία των Ηνωμένων Εθνών που έχουμε υπογράψει και οι δύο. Χαίρομαι που επαναλαμβάνω αυτό που μόλις είπε ο πρωθυπουργός Ράμα, ότι συμφωνήσαμε να μεταφέρουμε το θέμα στη Χάγη», δήλωσε επίσης.

Νωρίτερα σήμερα, ο κ. Δένδιας συναντήθηκε με τον ασκούντα χρέη υπουργού Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Αλβανίας, Γκεντ Τσεκάι, με τον οποίο συζήτησαν τις διμερείς σχέσεις, την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα