ΑρχικήΠολιτικήΕλβετία: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάσκεψη για την ειρήνη στην Ουκρανία- Σήμερα...

Ελβετία: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάσκεψη για την ειρήνη στην Ουκρανία- Σήμερα η τοποθέτησή του στην ολομέλεια

Σήμερα αναμένεται να τοποθετηθεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην ολομέλεια της Διεθνούς Διάσκεψης για την Ουκρανία, που γίνεται στην Ελβετία.

Παράλληλα, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα έχει και παρέμβαση στην ομάδα εργασίας για τη θεματική της επισιτιστικής ασφάλειας.

Σε ό,τι αφορά την επισιτιστική ασφάλεια, κατά την επίσκεψή του στην Οδησσό ο Πρωθυπουργός είχε τονίσει τη σημασία τόσο της ιστορικής πόλης ως του βασικού λιμανιού εξαγωγών προς την Ευρώπη και τον κόσμο, όσο και της διατήρησης ανοικτού διαύλου ναυσιπλοΐας για να μπορεί η Ουκρανία να εξάγει τα προϊόντα της.

Η συμμετοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην διάσκεψη αυτή αποτελεί μήνυμα στήριξης στην Ουκρανία και στην επίτευξη μιας συνολικής, δίκαιης και διαρκούς ειρήνης, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο και τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.

Χθες, ο Πρωθυπουργός εκτός από την συμμετοχή του στην πρώτη συνεδρίαση της ολομέλειας της Διάσκεψης είχε στη συνέχεια είχε τετ-α-τετ με την Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, ενόψει της Συνόδου ηγετών του ΕΛΚ που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ